Acasa Top SecretArmata Ordinea de zi a şedinţei CSAT de marți, 9 iunie 2015

Ordinea de zi a şedinţei CSAT de marți, 9 iunie 2015

scris de D.S.S.
78 afisari

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se întrunește marți, de la ora 15,00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis, pe ordinea de zi figurând Strategia Națională de Apărare a Țării, impactul și măsuri ferme de stopare a defrișărilor ilegale și stadiul programului de înzestrare a Forțelor Aeriene cu avion multirol, potrivit Administrației Prezidențiale.

Ce s-a hotărât în prima şedinţa CSAT prezidată de Klaus Iohannis

Şedinţa CSAT prezidată de Klaus Iohannis

Conform sursei citate, pe ordinea de zi a ședinței CSAT mai sunt incluse tematici referitoare la: activitatea desfășurată de instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale în anul 2014 și principalele obiective pentru anul 2015, forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2016, proiectul Planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare și modernizare a Armatei României în anul 2015, programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2027 și în perspectivă, implementarea deciziilor Summitului NATO din 2014, pregătirea Consiliului European din iunie 2015 pe dimensiunea politicii de securitate și apărare comună, evoluțiile din Ucraina — impactul asupra regiunii extinse a Mării Negre, inclusiv conflicte prelungite.

De asemenea, vor fi discutate subiecte privind Republica Moldova în noua ecuație regională — opțiuni privind integrarea europeană versus orientare euroasiatică, demersuri pentru realizarea interconectării rețelelor electrice și de gaze naturale din România și Republica Moldova, managementul deșeurilor nucleare la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă.

Administrația Prezidențială precizează că pe timpul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională.

Șeful statului se consultă luni cu liderii partidelor și formațiunilor parlamentare cu privire la Strategia Națională de Apărare a Țării. Pe 18 mai, președintele Klaus Iohannis declara că ordinea de zi a viitoarei ședințe a CSAT a fost definitivată în urma unei discuții cu premierul Victor Ponta, precizând că aceasta conține și o analiză a situației defrișărilor ilegale.

Ultima ședință a CSAT și prima sub conducerea lui Klaus Iohannis a avut loc la începutul lunii martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS