Acasa Top SecretArmata Pakistanul a doborât două avioane militare indiene

Pakistanul a doborât două avioane militare indiene

scris de D.S.S.
57 afisari

Pakistanul a doborât miercuri două avioane militare indiene, a informat un purtător de cuvânt al forţelor armate pakistaneze, la o zi după ce India a efectuat atacuri aeriene care au vizat militanţi pakistanezi din Kashmir, relatează site-ul agenţiei Reuters şi BBC.

Purtătorul de cuvânt a mai informat că unul dintre avioane s-a prăbuşit în Pakistan, iar un pilot a fost arestat. ‘Astăzi, Forţele aeriene pakistaneze au întreprins lovituri dincolo de Linia de Control venind din interiorul spaţiului aerian pakistanez’, a comunicat Ministerul de Externe de la Islamabad.
Potrivit armatei pakistaneze, avioane indiene au pătruns, în replică, în spaţiul aerian pakistanez şi două au fost doborâte, un pilot fiind capturat.

‘Armata aerului a doborât două avioane indiene în spaţiul aerian pakistanez’, a anunţat un purtător de cuvânt militar, generalul Asif Ghafoor, pe Twitter.
Unul din avioane a căzut în Kashmirul indian, iar celălalt în Kashmirul pakistanez, a precizat aceeaşi sursă.

‘Un pilot indian a fost arestat la sol de militari’, a adăugat purtătorul de cuvânt. Pakistanul a informat că atacurile sale au vizat ţinte indiene, la o zi după o serie de atacuri aeriene efectuate de India, împotriva militanţilor pakistanezi din mişcarea Jaish-e-Mohammad.

Relaţiile au devenit tensionate după ce, la 14 februarie, cel puţin 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian, acesta fiind cel mai sângeros atac comis asupra forţelor indiene în cei 30 de ani de insurgeţă din regiunea majoritar musulmană. Talibanii consideră că actualul conflict dintre India şi Pakistan va afecta procesul de pace din Afganistan şi îşi exprimă dorinţa ca India să evite continuarea escaladării violenţelor cu vecinul său, transmite Reuters.

Grupul insurgent a emis miercuri un comunicat în acest sens într-un moment în care liderii săi sunt angajaţi în discuţii de pace cu oficiali ai Statelor Unite, în Qatar, pentru a pune capăt, după 17 ani, războiului din Afganistan.

„Continuarea unui astfel de conflict va afecta procesul de pace din Afganistan”, arată, în comunicat, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult