Acasa Top SecretArmata Parada militară de 1 Decembrie, sub semnul întrebării. Ce spune ministrul Dobriţoiu

Parada militară de 1 Decembrie, sub semnul întrebării. Ce spune ministrul Dobriţoiu

scris de M.A.B.
2 afisari

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a confirmat vineri seară, într-o emisiune la B1 TV, că parada militară de 1 Decembrie este pusă sub semnul întrebării, din cauza constrângerilor bugetare.

Parada militară de 1 Decembrie, sub semnul întrebării. Ce spune ministrul Dobriţoiu

Parada militară de 1 Decembrie, sub semnul întrebării. Ce spune ministrul Dobriţoiu

De asemenea, Corneliu Dobriţoiu a ţinut să precizeze că, în ceea ce priveşte organizarea evenimentelor de Ziua Naţională a României1 Decembrie, va solicita, şi la masa Guvernului, şi la masa CSAT, să nu se ”zburde’ cu cheltuielile”. “Mândria naţională ne-o reperăm printr-un buget adecvat, dacă vrem să dăm relevanţă acestei structuri de forţă a statului, pe care s-a structurat practic identitatea naţională. Şi care a sângerat în cursul istoriei. Dacă vrem să avem o instituţie bugetată, e bine să facem economii. Dacă nu, o să ajungem (…) să apelăm la populaţie cum am apelat pentru Ateneu, daţi un leu pentru Ateneu. Aici, chestiunea e mai scumpă, să zicem: daţi o sută de euro de persoană pentru Armată”, a declarat Corneliu Dobriţoiu.

Ministrul Apărării a mai afirmat că paradele “costă în jur de un milion de euro” şi că, din punctul său de vedere, pentru parada militară de 1 Decembrie de anul acesta nu ar fi dispus să cheltuiască “nici un leu”.

“Decizia nu îmi aparţine mie, dar eu, având în vedere realităţile actuale ale bugetului, dacă cineva mă va întreba, eu aş descuraja orice fel de cheltuială în plus, cu angajarea unor echipamente care costă mult. Putem să onorăm ziua de 1 Decembrie la costuri minime, cu oameni, cu soldaţi care vin şi defilează. Aşa aş face”, a continuat Corneliu Dobriţoiu.

“Eu sunt doar un membru din arcul guvernamental, categoric că voi respecta deciziile, dar în acelaşi timp vă spun acum cu toată tăria că şi la masa guvernului, şi la masa CSAT voi solicita să nu zburdăm cu cheltuielile. Deci la minimum minimorum”, a încheiat ministrul Apărării.

2 comentarii

anghel 13-10-2012 - 14:36

Pai da,pentru ca militari nu au c-ui s-ai dea onorul,Romania nu mai are presedinte si la guverntori nu se da onor.Pai nu???

vasile 13-10-2012 - 19:36

INCLUSIV SPANIA, SI-A REDUS BUGETUL SI EFECTIVELE LA PARADA ZILEI NATIONALE , DATORATE CRIZEI . ASA CA NU VAD RATIUNEA PENTRU CARE ROMANIA AR FACE EXCEPTIE . RESPECTUL SI PIOSENIA FATA DE INAINTASI SI INSTITUTIA PAVAZA A STATULUI DE DREPT , NU NECESITA COSTURI EXAGERATE IN PLINA RESTRICTIE BUGETARA.NUMAI PDL A TAIAT SALARIILE, PENSIILE SI AJUTOARELE SOCIALE , INSA A MARIT FARANUMAR ALOCATIILE PREZIDENTIALE SI GUVERNAMENTALE , PENTRU PROSTIUTE GEN VITA KOBE, UNGUENTE DIN CELE MAI SCUMPE ETC.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult