Acasa Top SecretArmata UPDATE – Parada militara de la Moscova (video)

UPDATE – Parada militara de la Moscova (video)

scris de D.S.S.
47 afisari

UPDATE – Președintele rus Vladimir Putin a mulțumit sâmbătă Marii Britanii, Franței și SUA pentru contribuția lor la victoria contra Germaniei naziste în 1945, transmite AFP.

Șeful statului rus a avut o intervenție cu ocazia paradei militare și a celorlalte ceremonii de marcare a 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, desfășurate sâmbătă în Piața Roșie din Moscova.

”Mulțumesc popoarelor Marii Britanii, Franței și SUA pentru participarea lor la victorie. Le mulțumesc diferitelor țări antifasciste care au luat parte la luptele contra naziștilor, în rândurile rezistenței și în clandestinitate”, a declarat președintele rus, înaintea păstrării unui minut de reculegere în memoria victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial.

Sâmbătă seară, sunt prevăzute concerte și focuri de artificii în mai multe zone ale capitalei ruse. Festivitățile de la Moscova au loc într-un context diplomatic tensionat între Rusia și Occident. Puținii responsabili europeni aflați sâmbătă în capitala rusă nu asistă la parada militară, așa cum este cazul șefului diplomației franceze Laurent Fabius.

Preşedintele Vladimir Putin îi întâmpină, la această oră, pe cei peste 20 de şefi de stat ce vor asista la parada dedicată victoriei împotriva nazismului în „Marele război patriotic”, cum numesc ruşii celui de-al Doilea Război Mondial.

Printre invitații străini se remarcă președinții chinez Xi Jinping, indian Pranab Mukherjee, egiptean Abdel Fattah al-Sissi și cubanez Raul Castro, precum și secretarul general al ONU Ban Ki-moon.

Cei prezenți la paradă pot vedea noul tanc Armata T-14 prezentat ca cel mai puternic din lume de către constructorul său, rachete balistice intercontinentale cu o greutate de peste 50 de tone fiecare și pe cei 16.000 de soldați participanți la defilare.

Russian servicemen onboard self-propelled artillery vehicles salute during the Victory Day Parade in Moscow's Red SquarePreședinții Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, ale căror țări au suferit cele mai mari pierderi de vieți omenești în cel de-Al Doilea Război Mondial, și-au afișat vineri la Moscova prietenia, cu ocazia întâlnirii avute în capitala rusă în ajunul ceremoniilor prilejuite de împlinirea a 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Noul tanc sofisticat al armatei ruse, cunoscut sub indicativul T-14 Armata, a părut să se fi defectat joi, în timpul unei repetiţii pentru parada de pe 9 mai de la Moscova, când va fi prezentat în mod oficial publicului.
La evenimentul ce va avea loc în Piaţa Roşie din Moscova vor participa 16.500 de soldaţi şi sute de dispozitive militare, dar şi contingente din şase ţări.

În plus, aproape 200 de vehicule blindate vor trece prin Piaţa Roşie.

Evenimentul se desfăşoară într-un context deosebit de tensionat, motiv cu care mulţi dintre cei mai mari lideri ai lumii au boicotat evenimentul şi au anunţat că nu vor lua parte la manifestaţie.

Oficialii de la Kiev acuză Moscova că se foloseşte de acest pretext pentru a îşi intimida adversarii, prin expunerea fastuoasă a celor mai performante unităţi din armata rusească.

Parada va începe la ora 10:00, ora României, şi marchează 70 de ani de la victoria ruşilor asupra Germaniei Naziste din cel de-al Doilea Război Mondial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult