Acasa Top SecretArmata Paraşutiştii americani şi-au rupt picioarele în Poligonul Mălina

Paraşutiştii americani şi-au rupt picioarele în Poligonul Mălina

scris de D.S.S.
35 afisari

Incident la un poligon din judeţul Galaţi, unde are loc un amplu exerciţiu al forţelor NATO. Trei paraşutişti americani au fost răniţi în urma unui desant aerian şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. România găzduieşte în aceste zile unul dintre cele mai importante stagii de pregătire pentru forţele aliate, la care participă 2.200 de soldaţi din 4 ţări.
I

operaţiuni aeropurtate

operaţiuni aeropurtate

ncidentul a avut loc la poligonul Mălina de lângă Smârdan, unul dintre cele mai mari din ţară. Cei trei militari americani efectuau un salt cu paraşuta, dar aterizarea nu a decurs cum trebuie din cauza vântului puternic. Unul dintre ei s-a rănit la picior, iar celălalt a suferit o accidentare la coloană şi a fost preluat urgent de o ambulanţă.

Cei 3 soldaţi americani fac parte din Brigada 173 Aeropurtată, care se antrenează împreună cu militarii români din Regimentul 2 Cavalerie şi din Brigada 282 Mecanizată, în poligonul din Galaţi.

La Smârdan a avut loc prima etapă a exerciţiului Saber Junction, la care au participat 400 de militari americani şi români. A doua fază a operaţiunii Saber Junction se va desfăşura în luna aprilie.

La manevrele militare vor lua parte în total 2.200 de militari din Statele Unite, Marea Britanie, România şi Republica Moldova, sprijiniţi de blindate, elicoptere şi artilerie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult