Acasa Top SecretArmata Parlamentul sub asediul militarilor

Parlamentul sub asediul militarilor

scris de Ziua Veche
1 afisari

SenatSindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)  face apel la pensionarii militari sa participe in numar mare la sedintele in plen ale Senatului Romaniei in momentul in care se va discuta Legea privind sistemul unitar de pensii publice.

Potrivit SCMD, toate amendamentele si propunerile de exceptare a militarilor din Legea privind sistemul unitar de pensii publice, facute de catre senatorii loiali Romaniei au fost respinse cu o singura exceptie: amendamentul diversionist privind acceptarea ca punctul de pensie sa mearga pana la 45% din salariul minim brut pe economie.

Toate pensiile militare vor scadea cu pana la 71%. Majoritatea, asa cum am estimat noi, cu 40-60%. Legea va fi introdusa pe ordinea de zi a Senatului, luni, 19.04.2010.”

 SCMD face apel la senatorii care au ramas “loiali Romaniei”, sa nu voteze “Legea Boc-Seitan”, sa fie prezenti la Senat atat  luni  cat si marti, si sa nu paraseasca sub nici un pretext sala de sedinta.

SCMD anunta ca va inregistra si va face public, “prin toate mijloacele pe care legea le permite, numele senatorilor care vor vota pentru destructurarea Armatei Romaniei; din secunda urmatoare votului, SCMD va intra  in campanie , pe durata nelimitata, 24 de ore din 24, impotriva acestora. Reafirmam totodata necesitatea dezvoltarii actiunii de lamurire a deputatilor in privinta antieuropenismului, neconstitutionalitatii si lovirii de nulitate a Proiectului de Lege.”

In urma simularii efectuate de MApN, cu specialisti din cadrul Ministerului Muncii, s-a stabilit ca pensiile militare vor fi afectate prin aplicarea Legii sistemului unitar de pensii, acestea reducandu-se cu un procent intre 19 si 69%.

Ministrul Apararii si-a asumat autenticitatea datelor si si-a aratat disponibilitatea depunerii demisiei in cazul in care pensiile militarilor vor scadea.

La randul lor, militarii pensionari si-au afirmat hotararea de a ataca pe cale jurididica legea, atmosfera creata in randul acestora nu exclude actiuni mai ferme , cum ar fi : pichete, marsuri si demonstratii antiguvernamentale, antiprezidentiale si antiparlamentare.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult