Acasa Top SecretArmata Parlamentul vrea avioane multirol, dar pe principiile transparentei si competitivitatii

Parlamentul vrea avioane multirol, dar pe principiile transparentei si competitivitatii

scris de Ziua Veche
4 afisari

Membrii comisiilor pentru aparare reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului vor recomanda Birourilor Permanente sa nu mai trimita in plen pentru discutii memorandumul trimis de Guvern privind achizitionarea de avioane multirol, a declarat miercuri presedintele comisiei senatoriale pentru aparare, Teodor Melescanu.

“Vom transmite Birourilor Permanente recomandarea de a nu se mai discuta in plen. Am recomandat, de asemenea, ca presedintii celor doua Camere sa raspunda la scrisoarea primului ministru pornind de la aceste concluzii care au fost convenite de catre noi in comisiile de aparare”, a spus Melescanu.

Potrivit acestuia, comisiile reunite de aparare au ajuns la concluzia ca un program de dotare a Fortelor Aeriene Romane cu avioane multirol este necesar astfel incat Romania sa poate raspunde sarcinilor ce decurg din Strategia Nationala de Aparare.

De asemenea, comisiile reunite de aparare vor recomanda Executivului sa continue activitatile pentru realizarea unui astfel de program, darin conformitate cu dispozitiile legale si respectand principiile transparentei si competitivitatii’.

Referindu-se la recomandarea CSAT privind achizitionarea de aeronave F-16, Melescanu a precizat ca este obligatorie pentru Guvern.

“Executivul are toate parghiile si toate responsabilitatile sa-si asume orice responsabilitate. Maximum, noi, ca parlamentari, nu putem decat sa adoptam Strategia Nationala de Aparare, sa aprobam raportul CSAT si, eventual, daca vor fi probleme legate de modul in care se desfasoara acest program, sa facem o comisie de ancheta”, a sustinut Teodor Melescanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult