Acasa Top SecretArmata Paşi mici spre un război mare – arme nucleare în Crimeea

Paşi mici spre un război mare – arme nucleare în Crimeea

scris de D.S.S.
16 afisari

Rusia are dreptul de a staţiona arme nucleare în Peninsula Crimeea, care este teritoriu rus, afirmă Mihail Ulianov, directorul Departamentului de neproliferare din Ministerul rus de Externe, citat de site-ul agenţiei TASS.
arme nucleare in crimeea„Nu am idee dacă în acest moment sunt staţionate arme atomice în Crimeea şi nu am cunoştinţă de vreun plan în acest sens, dar Rusia poate face acest lucru”, a spus Ulianov.

Generalul Serghei Karakaiev, comandantul Forelor Strategice ruse, afirma în decembrie 2014 că Moscova nu intenţionează să instaleze armament strategic în Crimeea. „Nu este necesar acest lucru. Raza de acţiune a rachetelor balistice moderne permite lovirea ţintelor oriunde în lume fără ca inamicul să prezinte pericol pentru frontierele Rusiei”, sublinia Karakaiev.

Rusia a avertizat marţi că va lua „contramăsuri” faţă de exerciţiile NATO din Marea Neagră.

Alianţa Nord-Atlantică a iniţiat marţi manevre navale de rutină în Marea Neagră. La exerciţiu participă crucişătorul american USS Vicksburg, patru fregate – NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (România), ITS Aliseo (Italia) – nava de alimentare germană FGS Spessart şi un submarin turc.

Rusia vrea un nou Tratat privind Forțele Armate Convenționale, dar care să țină cont de interesele ei

Mihail Ulianov a mai declarat că Rusia este ‘dispusă’ să negocieze cu statele occidentale un nou tratat privind Forțele Armate Convenționale în Europa, la o zi după ce s-a retras din grupul consultativ ce monitoriza respectarea actualului tratat, dar a condiționat orice nouă înțelegere de acest fel de adaptarea ei la ‘noile realități’ și de respectarea ‘intereselor Rusiei’,

‘Suntem dispuși să examinăm o asemenea posibilitate și să participăm la negocieri pentru un nou tratat adaptat la noua realitate, care să nu fie costisitor, să fie bine conceput și să țină cont în mod natural de interesele Rusiei’, a declarat pentru agenția Interfax Mihail Ulianov, șeful Departamentului de neproliferare și control al armamentului din cadrul Ministerului de Externe rus, potrivit Agerpres.

‘Acceptăm principiul că un control al armelor în Europa poate fi util și nu avem intenția să acționăm ca și când am fi groparii acestei practici’, a adăugat oficialul rus, în opinia sa statele occidentale fiind cele cărora le lipsește ‘voința’ de a negocia un nou tratat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult