Acasa Top SecretArmata Patru bombardiere strategice ruseşti TU-22 au dat târcoale României

Patru bombardiere strategice ruseşti TU-22 au dat târcoale României

scris de Doru Dragomir
86 afisari

Forţele aeriene strategice ruseşti au testat în cursul zilei de miercuri 22 februarie 2012 vigilenţa la graniţa de sud-est a NATO. Patru bombardiere strategice ruseşti Tu-22 (Blinder) au efectuat o misiune de supraveghere şi testare a capabilităţilor forţelor aeriene din România, Bulgaria şi Turcia.

Aeronavele Federaţiei Ruse au decolat, cel mai probabil, de la Baza aeriana strategică 6950 de lângă Saratov.

Din informaţiile noastre, cele patru bombardiere strategice au fost monitorizate încă de la decolare, iar în momentul în care au ajus deasupra Mării Negre şi s-au apropiat foarte mult de litoralul românesc şi bulgăresc, fiind la limita violării spaţiului aerian al celor două state membre NATO s-a aplicat o procedură standard privind serviciul de poliţie aeriană în cadrul NATO.

La nivel regional, serviciul de poliţie aeriană este asigurat în această perioadă de Turcia. Din momentul în care s-a constatat că cele patru bombardiere strategice ruseşti TU-22 au o traiectorie care presupunea ieşirea din spaţiul aerian internaţional şi intrarea accidentală sau voită în spaţiul aerian al României şi Bulgariei, de la baza aeriană de la Incirlik a decolat o escadrilă de aeronave F-16 aflate în alarmă de luptă în cadrul serviciului de poliţie aeriană NATO.

Zborul celor patru bombardiere TU-22 a fost supravegheat în permanenţă de militarii români aflaţi în Centrul de Operatii Aeriene din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene. În paralel, celula aflată în alarmă la Flotila 86 Aeriană era pregătită să decoleze în orice moment.

În cele din urmă, cele patru  aeronave TU-22 şi-au întrerupt brusc traiectoria şi au făcut cale întoarsă, reintrând în spaţiul aerian rusesc.

Experţii militari consideră că zborul efectuat de cele patru aeronave ruseşti poate fi un test al capabilităţilor de poliţie aeriană al statelor din flancul sudic al NATO.

Tupolev TU-22m-Backfire

Misiunea ruşilor a fost semnală şi de presa bulgară. Bombardiere strategice Tupolev-22 au fost detectate la limita spaţiului aerian bulgar, informaţie confirmată, joi, pentru cotidianul bulgar Standart de surse din Ministerul Apărării de la Sofia. Militarii bulgarii au explicat că, deşi s-au apropiat la 40 de kilometri de litoralul bulgar, bombardierele nu au pătruns în spaţiul aerian al ţării.

Analiştii susţin că este vorba despre o intensificare a zborurilor bombardierelor strategice ale Rusiei deasupra Mării Negre în contextul instalarii unor bazer americane şi elemente ale scutului antirachetă şi pe fondul tensiunilor din Iran şi al conflictului din Siria, ţară în care Rusia are singura bază navală în mări calde, în portul Tartus.

Avioanele de luptă ale statelor puternice din NATO vor zbura pentru mult timp de-a lungul frontierelor dintre Estonia, Letonia, Lituania şi Rusia. Trebuie amintit că această situaţie din nord, de lângă frontierele Norvegiei, este identică cu cea de la Marea Neagră. Avioanele NATO pot patrula lângă graniţele Rusiei când vor. Dacă Rusia face acelaşi lucru, toata lumea spune că este inadmisibil”, scria, în urma cu doua săptămâni, ziarul Pravda, într-un articol dur la adresa Alianţei.

22 comentarii

digital 23-02-2012 - 22:28

ăia își fac și ei testele lor,care-i problema….
noi cu…Deveselu….

ValVerde cel Viteaz 23-02-2012 - 22:41

Nah…s-au pierdut pilotii.

Le-au zis romanii cu pieptu’ de arama (de la sol) cu ton firm: „Pe aici nu se trece!!” si s-au intors.
Ca doar stiu si rusii ca de indata ce ne cumparam si noi niste avioane ne luam dupa ei si e vai de mama lor.

Ciu Huhu 23-02-2012 - 22:57

Sigur, vrei va romanii sa cumpere la mina a doua, vechiturile voastre antice, ruginite F 16.

digital 23-02-2012 - 23:02

țară second,avioane second,nu așa a ziz kiombelul…?ce mai vrei măi hu-hu-le….

ValVerde cel Viteaz 23-02-2012 - 23:05

OK Huhule, m-ai prins !
Ma destainui: pe comandatul rus l-am platit eu sa se abata de la drum si sa va sperie un pic. Dau romanii in paranoia nationala si scot banii sa cumpere F16. Asa are America bani sa ma plateasca pe mine sa stau pe forum sa fac propaganda. Ce zici de conspiratia asta?

Daca nu crezi varianta asta, atunci avea comandantul rus o moldoveanca pe genunchi, si a deviat de la ruta sa faca si ei cu mina la ea in Chisinau. Dar s-a trezit la timp, inainte de a se lovi de stincile romanesti sa scufunde magaoaia.

Gigel Ultraflanel 24-02-2012 - 16:41

Daca decolau zmeii nostri calare pe Migul universal 650m, pardon 21 lancer parca vezi ca ii lasau alde Ivan sa se apropie ca se pacaleau si zicea tak smatrii bunelu
calare pi Mig21…,iar in timpu asta chilotzii nostri ii ardea cu mashiuca dupa shiafa …

urbos 24-02-2012 - 00:36

Daca ar scapa o bomba in capu lu Bashina, si-ar mai spala din pacate.

descultul 24-02-2012 - 03:27

Radiolocatia alerteaza aviatia care iese „la ocazie” sa-i prinda pe dusmanii rusi, care au scumpit gazele. Mama lor de cominternisti!

vasilescu 24-02-2012 - 08:24

Mai berbecilor,rusii o sa ne inchita cat de curand impreuna
cu araboii,nu jidanii aia destepti cu care am trait secolle impreuna.
Am fost in Israel si am ramas uimit de tot ce am vazut si cat
ne iubesc pe noi romanii si cat de bine stapanesc limba noastra.

urbos 24-02-2012 - 12:26

Sobolane, nu-ti mai da nume romanesc, mars la groapa comuna. Scarba dreacu.

remi 24-02-2012 - 09:50

Antrenamente rusesti !Eu nu sunt filo-rus sau filo-american,dar vad ca sunt tot mai multi care considera sclavia americana mai dulce decit sclavia rusa.Punctul forte al celor pro americani este ca la americani ne-am bagat slugi de bunavoie,dar rusii ne-au luat sclavi cu forta….Chestie de nuanta,ca sclavul tot sclav e…..Si o lume multipolara e parca mai linistita decit una bipolara.Rusia,China,SUA,nu se vor intelege niciodata la impartirea planetei.Sua are Europa,china are bucati din asia si mai vrea africa,rusia are parti din asia,etc

urbos 24-02-2012 - 12:38

SUA nu mai are Europa. Esti ramas in urma. E adevarat, javrele americanesti se chinuie din rasputeri sa o recastige, d-aia saboteaza constructia europeana, d-aia inventeaza inamici de care cica sa ne apere ei, d-aia sustin javre si cozi de totpor ca Basescu inauntrul Europei, d-aia ataca moneda euro prin toate mijloacele, impreuna cu fratii lor ji dani si englezoi.
Io zic ca tot iti place sclavia.

remi 24-02-2012 - 13:06

Cind UE va avea armata performanta,atunci va avea libertate.Pina atunci taci !In rest ai dreptate,America nu mai reuseste sa tina Europa in sclavie,dar nici liberi nu suntem….Acum incearca sa ne toace economic.Cind UE va avear armata si conducere ferma,America va fi pe locul 2 in lume(sau….9).Europa nu trebuie sa fie doar FR+germany.
Sclavia nu mi-a placut nici in filme….Eu sunt liber,poate mai liber decit crezi tu.Am mai scris,am un job+altul liberal,am situatie materiala,am familie am libertate de miscare si nu am datorii sau rate la banca….

urbos 24-02-2012 - 13:23

Europa o sa aiba armata de care are nevoie. Nu-i trebuie armata ca sa faca pe jandarmul mondial, daca la asta te gandesti, ala e job de prost.
Ma fac ca nu pricep lamentarile astea ridicole la adresa Europei care e inca in constructie! Numai un idiot spune in fata santierului „uite ca nu e facut acoperisul”, „uite ca nu e mobila inauntru”, „uite ca e mizerie si moloz”. Asadar, cat Europa se construieste, ala care trebuie sa taca esti tu.

remi 24-02-2012 - 14:18

Europei a-i trebuie armata ACUM .Si tu crezi ca Rusia(ca sa dau un singur exemplu) cind se construia sau se ,,distrugea”,nu avea armata?Armata trb.sa o ai mereu antrenta si pregatita(dotata) ca nu stii cind ai nevoie de ea…Nu mai e ca acum 500 de ani cind trb.sa treaca zeci de ani pina cind un popor a-si facea armata si arme.Depasitule….Pai cine are singe in c..e pregatit de lupta non stop.Nu doar de tine depinde o lupta,ca mai ai si adversar si nu stii cind te simte el ca esti slab…Sau cind are el impresia(perceptia) ca te-a prins pe picior gresit.Vezi pearl harbur.

urbos 24-02-2012 - 15:07

Crezi ca daca bati din picior iti apare din pamant casa cu piscina?
Si ce Rusie ma tataie? N-are si fiecare tara europeana armata ei? Aici e vorba de altceva, cand se face ceva nou e alta situatie, nici Rusia nu avea armata cand inca nu era Rusia. Ce o fi in capul tau ala mic, ca mai intai iti faci o armata, desi inca nu ai o politica comuna? In plus exista o alianta militara, nu esti zero, ca sa faci atata galagie, caci depasit esti matale, ca gandesti ca un primitiv.
Si zi-mi cine te ataca ma prostea.

TOM Cc 24-02-2012 - 18:36

SI NOI FACEM POLITIE AERIANA CU PLANOARE SAU BALOANE CU AER CALD ! Ca de avioane de lupta nici nu poate fi vorba .

ANDREI 25-02-2012 - 20:39

Timidul Putin ….in Marea Neagra..ha,ha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult