Acasa Top SecretArmata Pe cine a avansat Iohannis de Ziua Armatei României

Pe cine a avansat Iohannis de Ziua Armatei României

scris de Doru Dragomir
77 afisari

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat mai multe decrete de avansare a unor militari cu funcţii importante în MApN, cu ocazia Zilei Armatei Române. Ziua Veche vă prezintă aceste decrete şi funcţiile pe care ofiţerii respectivi le deţin în armată:

general-maior Marian Sima, Şeful Direcției de informații Militare, din cadrul DGIA

general-maior Marian Sima, Şeful Direcției Informații Militare, din cadrul DGIA

  • Decret privind înaintarea în gradul de general-maior-cu două stele a lui Marian Sima, Şeful Direcției Informații Militare, din cadrul DGIA. Generalul Sima a preluat conducerea DIM, în urmă cu aproximativ o lună de zile, după trecerea în rezervă a generalului-locotenent Cristian Dincovici.
  • Decret privind înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele a lui  Dumitru Scarlat, şeful Statului Major al Forţelor Terestre.   
  • Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea lui Gheorghe Badea, șef  al Direcţiei Operaţii din Statul Major General.
  • Decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea lui Daniel Petrescu , reprezentant militar al şefului SMG la Comandamentul Aliat pentru Transformare, Norfolk, SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult