Acasa Top SecretArmata Pensii: Ce a decis Camera Deputaţilor în cazul militarilor în rezervă

Pensii: Ce a decis Camera Deputaţilor în cazul militarilor în rezervă

scris de M.A.
40 afisari

Un proiect de lege care prevede că militarii în rezervă nu mai sunt obligaţi să returneze sumele primite în plus din diferenţa înregistrată între cuantumul pensiei vechi şi al celei recalculate, primită în anul 2011, a fost adoptat de Camera Deputaţilor.

Corneliu Dobriţoiu: Pensii militare - Ce a decis Camera Deputaţilor în cazul militarilor în rezervă

Pensii: Ce a decis Camera Deputaţilor în cazul militarilor în rezervă

Deputaţii au adoptat cu 184 de voturi pentru, două împotrivă şi nouă abţineri proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Proiectul de lege pentru modificarea art. 7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, susţinut, ca reprezentant al Guvernului, de ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a fost  adoptat joi, 14 iunie, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, anunţă MApN.

Actul normativ prevede, pentru pensionarii militari al căror cuantum al pensiei a fost diminuat în urma recalculării pensiilor, nerecuperarea sumelor rezultate din regularizarea pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2011. Conform OUG nr. 1/2011, în forma iniţială, procesul de recalculare a fost finalizat la 31 decembrie 2011, iar din aprilie 2012, ar fi trebuit recuperate sumele plătite în plus, începând cu 1 ianuarie 2011.

La Casa sectorială de pensii a Ministerului Apărării Naţionale sunt în evidenţă aproximativ 9.000 de pensionari militari în această situaţie, iar suma totală pe care ei ar fi trebuit să o returneze este de aproximativ 60 de milioane de lei. Modificarea OUG nr. 1 din 2011, prin amnistierea obligaţiilor de plată rezultate din scăderea pensiilor, efect al recalculării şi revizuirii acestora, este una dintre măsurile reparatorii aduse pensionarilor militari care au avut de suferit în urma procesului de recalculare, revizuire şi regularizare a pensiilor militare.

Am realizat astăzi o etapă importantă din procesul de eliminare a nedreptăţilor făcute în procesul de recalculare a pensiilor, un pas care dovedeşte voinţa Parlamentului României de a reda militarilor demnitatea şi respectul cuvenite. Intenţia noastră nu se opreşte aici! Angajamentul nostru politic este ca, într-o a doua etapă, să includem în viitorul program de guvernare al USL problematica pensiilor militare, astfel încât să demarăm, din 2013, procedurile de revenire a pensiilor  militare diminuate la cuantumul din 31 decembrie 2010”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu.

La Ministerul Apărării Naţionale s-a constituit joi, 7 iunie a.c., Comisia pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale. Acest organism are drept misiune analizarea şi evaluarea situaţiei actuale a pensionarilor militari din perspectiva aplicării legilor 119/2010, 263/2010 şi a OUG 1/2011, în vederea elaborării actelor normative care să reglementeze drepturile actualilor pensionari militari, cât şi cele ale viitorilor pensionari militari, în prezent în activitate.

Discrusul ministrulului Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Una dintre categoriile sociale care a fost nedreptăţită de măsurile arbitrare, luate de guvernarea Boc, a fost rezerva armatei române. Mă aflu aici, în faţa dumneavoastră, ca reprezentant al Guvernului USL, pentru a repara injusteţile produse în ultimii ani printr-o serie de acte normative, care au contribuit la învrăjbirea categoriilor sociale sau au atacat demnitatea unor oameni, a generat mari probleme existenţiale altora şi decesul câtorva, în loc să primească din partea ţării respect şi recunoştinţă.

USL a agreat ca primă măsură reparatorie soluţia de amnistie fiscală, aprobată prin Memorandumul adoptat de Guvern, în şedinţa din 30 mai, şi avizată în unanimitate, ieri, de comisiile de specialitate.

Ca atare, vă solicit, într-o primă etapă, sprijinul pentru a aproba proiectul de lege de modificare a art. 7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, în sensul amnistierii obligaţiilor de plată rezultate din scăderea pensiilor, ca efect al recalculării şi revizuirii acestora.

Vom stopa, astfel, măsura abuzivă şi de un cinism înfiorător prin care am fi fost obligaţi să le băgăm oamenilor mâna în buzunar, din nou, pentru a restitui sumele primite anul trecut, în deplină legalitate.

Din păcate, din cauza constrângerilor bugetare, nu putem ca, în acelaşi timp, să dispunem şi revenirea pensiilor diminuate la cuantumul din decembrie 2010.

Mai mult, unul dintre principiile fundamentale ale armatei este cel al camaraderiei, care presupune spirit de corp, sacrificiu, dar şi solidaritate. Există în acest moment şi rezervişti din alte structuri militare, altele decât armata, ale căror pensii au fost diminuate şi, pentru care, aceste structuri nu au banii necesari pentru a putea efectua plăţi în consecinţă. De aceea, mi se pare împotriva spiritului de corp ca noi, militarii, să beneficiem, în timp ce alte categorii ar fi nevoite să aştepte încă o bucată de vreme.

Doamnelor şi domnilor,

Intenţia noastră de a repara nedreptăţile nu se opreşte aici! Angajamentul nostru politic este ca, într-o a doua etapă, să includem în viitorul program de guvernare al USL problematica pensiilor militare. Această măsură va fi asumată de partidele din USL la noile negocieri cu FMI, ca din 2013 să demarăm procedurile de revenire a pensiilor  militare diminuate la cuantumul din 31 decembrie 2010.

Este un angajament politic al USL. De aceea, votul dumneavoastră de astăzi este hotărâtor pentru că, poate determina, în conformitate cu programul de guvernare, redarea statutului şi a drepturilor rezerviştilor României.

Vă mulţumesc!

32 comentarii

BULA 14-06-2012 - 19:36

PSD va crea inflatie galopanta si militarii tot puterea de cumparare de acum o vor avea. Dar vor suferi de saracie crunta restul pensionarilor si salariatii. Asa ca PSD greseste indestuland (aparent) o minoritate sociala si lovind in majoritatea votantilor.

digital 14-06-2012 - 19:45

citește mă discursul Ministrului Apărării!
apoi repetă de o mie de ori:”sunt prost și redus!”

BULA 14-06-2012 - 21:27

Tocmai asta vreau, sa nu va dea nimic in plus. Ba ar fi bine sa va ia din pensiile nesimtite, sa traiti la nivelul salariatilor obisnuiti. La cat ati muncit voi, e mult si asa.

Gabi 14-06-2012 - 21:52

Dobitocule, daca o pensie de 1200 lei e nesimtita inseamna ca tu traiesti cu 2 lei pe luna. Si vorbesc de pensia unui ofiter superior care a lucrat in strainatate si care a realizat mai multe decat o sa poti face tu vreodata, in viata ta de ratat. Da pensia judecatorilor cum ti se pare? Costiniu, condamnat penal, are 17000 lei. Si a facut doar ciubucuri.

BULA 14-06-2012 - 22:58

Atat poate Tara sa va dea pensia. Nu are de unde, ca nu v-ati opus cand s-a distrus industria nationala si cand s-au instrainat resursele.

digital 14-06-2012 - 23:29

trăiește o su-llă el cu doi lei!
el stă în bordei sub pământ și măncă,virgulă coceni!

Pribeagul 15-06-2012 - 22:32

Domnule,
Ceva nu este in ordine, chiar daca actiunea de recalculare a pensiilor a fost una hei-rupista.

« Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2012 arată că în România sunt 4,76 mil. pensionari cu pensii de asigurări sociale, care au o pensie lunară de 747 lei, şi 159.000 pensionari plătiţi prin Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Serviciul Român de Informaţii, cu o pensie medie lunară de 2.289 lei. »

Deci un ofiter superior nu poate avea o pensie numai cu cca 80% mai mare decit pensia medie. Poate ca-i vorba de un ofiter care a servit patria 4-5 ani, perioada in care a ajuns superior, iar pe urma a avansat la pensie.

Nu incetam a ne minuna de multiplele si uneori ciudatele aspecte de manifestare a realitatii.

BULA 16-06-2012 - 07:19

„Dobitocule” este grav doar cand scriu eu. Ziua Veche cenzureaza selectiv comentariile.

BULA 16-06-2012 - 07:27

@Gabi

Cu ce ne-a incalzit pe noi faptul ca dumneata ai lucrat ca mercenar in strainatate ? Nu vezi ca esti absurd ? Sa te plateasca aia la care lucrai. Si precis n-ai vechime de pensie, ca militarii cu grade si vechime completa au pensii de cel putin 5 ori mai mari decat zici tu ca o ai.

Nu te gandesti ca sunt zeci de mii de ingineri si sute de mii de muncitori, care au fost dati afara din serviciu prin anii ’90 si care si-au dus zilele lucrand la negru, pe salarii infime. Astia ce vina au, ca nici pensie n-o sa primeasca ? Voi vreti sa calcati pe cadavre, sa va fie voua bine si restul sa se duca dracu.

Gabi 16-06-2012 - 11:19

Desteptule, ca sa nu fiu cenzurat. Nu e vorba de un mercenar, ci de un trimis al statului roman, in interesul statului roman, care in tara a avut salariul minim, conform legislatiei de atunci, si afara primea valuta. Este si cazul actualului ministru, C. Dobritoiu, care a pierdut la pensie din acelasi motiv. Mercenari visezi tu, ca probabil tu doar asta ai putrea fi.

BULA 16-06-2012 - 18:14

Unde sa te trimita pe tine statul roman in interesul lui ? Ce interese are el in afara teritoriului national ? Romania are colonii ? Ce rol ai avut tu in societatea romaneasca ?
Lucrati pentru interesele americanilor si aveti pretentia sa ne jupoaie pe noi ca sa va dea voua pensii de lux.

Gabi 18-06-2012 - 09:54

De ofiteri de legatura, de cei care colaboreaza cu politiile altor tari pt integrarea Romaniei in UE etc. ai auzit, Geniu Carpatin ce esti? Bine ti-ai zis Bula, te-ai autodefinit exact.

lica 14-06-2012 - 21:30

IN 26 IANUARIE 2012 , PARLAMENTUL ROMANIEI A MODIFICAT LEGEA PENSIILOR ACORDATE MAGISTRATILOR , SI LE-A PREVAZUT MARIREA FARA LIMITE A A PRIVILEGIILOR AL CAROR CUANTUM ESTE DE MINIM 2000 DE EURO, DEOARECE EI TREBUIE SA TINA LA PRAF DOSARELE DE CORUPTIE, PE CAND MILITARII LUPTA CA PROSTII LA CALAMITATI, MAI SI MOR IN IRAK, AFGANISTAN, KOSOVO ETC. PROIECTUL DE LEGE APROBAT DE SENAT A FOST ANULAT SI SINGURA ACCEPTARE A FOST ACEASTA AMNISTIE FISCALA. CE PROMISIUNI ELECTORALE DESANTATE CA SA FIE VOTATI FAC ACESTI USL, ASA S-A INTAMPLAT SI CU EMIL BOC IN 2008 , CAND AFIRMA CA IN PRIMELE 5 MINUTE DE GUVERNARE VA APLICA LEGEA DE SALARIZARE A CADRELOR DIDACTICE, IAR DUPA CE AU FOST VOTATI , NU AU MAI APLICAT NICI IN ZIUA DE AZI LEGEA SI NICI DECIZIILE DE INSTANTA.
USL = PDL = ACEEASI MIZERIE

Pribeagul 14-06-2012 - 22:34

Trist. Vi s-a reperat onoarea numai pe jumatate sau, poate, nici atit.

Nu va lasati! Inainteee… are tara bani!

Sa nu uitati sa-i luati la asaltul final asupra bugetului consolidat si armata condusa de Costiniu cu nevasta, Pivniceru etc.

Mai sunt in tara 2-3 amariti care lucreaza ca voi sa va luati salariile si pensiile nesimtite. Cind si acestia s-or satura sa cotizeze si-or pleca unde vor vedea cu ochii iesiti din orbite de efort, puteti sa va imprumutati pe pietele financiare, eventual la FMI si alte organisme.

Prilej de comemorare.
Nemuritorul va trai vesnic in sufletul si inima romanilor.

Mihai Eminescu

I
Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie,
Tara mea de glorii, tara mea de dor?
Bratele nervoase, arma de tarie,
La trecutu-ti mare, mare viitor!
Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul,
Daca fiii-ti mândri aste le nutresc;
Caci ramâne stânca, desi moare valul,
Dulce Românie, asta ti-o doresc.

Vis de razbunare negru ca mormântul
Spada ta de sânge dusman fumegând,
Si deasupra idrei fluture cu vântul
Visul tau de glorii falnic triumfând,
Spuna lumii large steaguri tricoloare,
Spuna ce-i poporul mare, românesc,
Când s-aprinde sacru candida-i vâlvoare,
Dulce Românie, asta ti-o doresc.

Îngerul iubirii, îngerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surâzând,
Ce pe Marte-n glorii sa orbeasca-l face,
Când cu lampa-i zboara lumea luminând,
El pe sânu-ti vergin înca sa coboare,
Guste fericirea raiului ceresc,
Tu îl strânge-n brate, tu îi fa altare,
Dulce Românie, asta ti-o doresc.

Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie,
Tânara mireasa, mama cu amor!
Fiii tai traiasca numai în fratie
Ca a noptii stele, ca a zilei zori,
Viata în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tarie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fala si mândrie,
Dulce Românie, asta ti-o doresc!

II
Iară noi? noi, epigonii?… Simţiri reci, harfe zdrobite,
Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte,
Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic;
Dumnezeul nostru: umbră, patria noastră: o frază;
În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază;
Voi credeaţi în scrisul vostru, noi nu credem în nimic!

Şi de-aceea spusa voastră era suntă şi frumoasă,
Căci de minţi era gândită, căci din inimi era scoasă,
Inimi mari, tinere încă, deşi voi sunteţi bătrâni.
S-a întors maşina lumii, cu voi viitorul trece;
Noi suntem iarăşi trecutul, fără inimi, trist şi rece;
Noi în noi n-avem nimica, totu-i calp, totu-i străin!

Voi, pierduţi în gânduri sunte, convorbeaţi cu idealuri;
Noi cârpim cerul cu stele, noi mânjim marea cu valuri,
Căci al nostru-i sur şi rece – marea noastră-i de îngheţ,
Voi urmaţi cu răpejune cugetările regine,
Când, plutind pe aripi sunte printre stelele senine,
Pe-a lor urme luminoase voi asemenea mergéţi.

III
Au prezentul nu ni-i mare? N-o să-mi dea ce o să cer?
N-o să aflu într-ai noştri vre un falnic juvaer?
Au la Sybaris nu suntem lângă capiştea spoielii?
Nu se nasc glorii pe stradă şi la uşa cafenelii,
N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliţi
În aplauzele grele a canaliei de uliţi,
Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă.
Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…

digital 14-06-2012 - 23:22

pribege nu mai face pe ipocritul că o dai de gard și te mai și descalifici…
ai luat-o și tu pe băsism și retardeală ieftină?!
e problema ta,du-te la pdl că și așa s-a dizolvat,iar acu e rost de funcții și scaune goale….poate reânvii pdl-ul și nu mai trebuie să apelăm la FeMeI!!!!

Pribeagul 15-06-2012 - 22:50

Sincer, as vrea ca in aceasta situatie sa fac pe ipocritul si realitatea sa fie alta.

Imi pare rau si depling aceasta situatie, situatie in care soimii patriei au ajuns sa asedieze reduta subrezita a… Bugetului General Consolidat al Statului.

In iuresul asaltului bravii nostri luptatori au uitat ca pensia lor este mai mare cu cca 300% de cit pensia medie a romanilor, au uitat ca unele salarii au fost reduse cu 25%, ca s-au impozitat si pensiile sub 1000 de lei, ca s-au inchis spitale, ca nu exista medicamente si oamenii… mor.

Acesti vasnici si neinduplecati luptatori au, cum le sta bine, o hotarire hotarita… sa ciuguleasca niste farmituri din bugetul… consolidat.

digital 15-06-2012 - 23:02

pribege,cu părere de rău,trebuie să-ți spun că ești mai curat ca bulă pe creier!
ce a folosit băse&bok?!
TIDE?!

digital 15-06-2012 - 23:13

vezi mă pribege,de aia are Românika ciclu involutiv,prima că e de sex feminin,iar a doua că o fute grija de ce fac ăilalți!
iar tu faci parte din ăia pe care-i fu-te grija dar nu pricepe de ce și pentru ce trebuie ca toți să trăiască sub nivelul sărăciei,iar alții să se-nbuibe în cei 4 ani de criză!!!!
fii măcar sincer,cu tine însuți!

Pribeagul 16-06-2012 - 00:40

Substanta replicilor tale este inconsistenta. Gloante inofensive care se se pierd aiurea.

Vorbim de utilizarea resurselor tarii, prima dintre ele fiind bugetul.

Un stat slab, alcatuit din demnitari lipsiti de demnitate, lasa resursele tarii la indemina pradatorilor. Corpuri profesionale, care ar trebuie sa fie elita tarii, magistrati, structurile de forta, virfurile invatamintului, oamnii „de afaceri” etc, rup si infuleca halci mari din bugetul… consolidat, realizat prin munca amaritilor, ca doar nu crezi ca unii ca Dan Negru de la una din antene, de exemplu, sunt sursele bugetului.

Poate sa-mi pese sau nu. Tu zici ca ar fi mai bine sa trec cu demnitate pe linga mizeriile astea?

Nu cred ca ar fi mai bine. Prefer sa inteleg si sa urmez indemnul frumos:

Lupta vietii

de George Cosbuc

Copiii nu-nteleg ce vor:
A plange-i cumintia lor.

Dar lucrul cel mai las in lume
E un barbat tanguietor.

Nimic nu-i mai de ris ca plansul
In ochii unui luptator.

O lupta-i viata; deci te lupta
Cu dragoste de ea, cu dor.

Pe seama cui? Esti un nemernic
Cand n-ai un tel hotarator.

Tu ai pe-ai tai! De n-ai pe nimeni,
Te lupti pe seama tuturor.

E tragedie-naltatoare
Cand, biruiti, ostenii mor.

Dar sunt eroi de epopee
Cand bratul li-e biruitor.

Comediant e cel ce plange
Si-i un neom, ca-i dezertor.

Oricare-ar fi sfarsitul luptei,
Sa stai luptand, caci esti dator.

Traiesc acei ce vor sa lupte,
Iar cei fricosi se plang si mor.

De-i vezi murind, sa-i lasi sa moara,
Caci moartea e menirea lor.

Ei, ce sa vezi? Si aici dam tot peste soimii patriei.

Durerea mea este ca vad cum s-a transformat un corp de elita al tarii -militarii, deventi asa dintr-o data inutili si disponibilizati – intr-un corp de pierde-vara. In loc sa fie o voce si o forta in slujba realizarii binelui comun si interesului general (sau nu exita asa ceva?) au devent niste milogi in slujba lui Boc, Ponta, Diaconescu… PP DD 🙂 , si a altora care s-o nimeri pe acolo, pentru a ciuguli ceva.

Am observat si in discursul altora argumentari inconsistente, de genul:
– regretul de a nu fi ales meseria armelor;
– vezi-ti de treaba ta si lasa-i pe ailalti in pace;
– dorinta de a ucide capra vecinului;
– cineva vrea ca toti sa traim in saracie etc.

Pai astea-s problemele in discutie?

Salut 16-06-2012 - 01:05

Pribeagul a spus:

„vezi-ti de treaba ta si lasa-i pe ailalti in pace;
– dorinta de a ucide capra vecinului;
– cineva vrea ca toti sa traim in saracie etc.”

=====================

Inteleg ca pui in gura altora vorbele de mai sus. Pacat. Daca le-ai fi descoperit singur, iti faceai o autocaracterizare foarte aproape de adevar.

digital 16-06-2012 - 17:16

o fi inconsistentă,dar e pragmatică și precisă,atât cât e,utopic vorbind nu prea mă interesează idealurile care nu pot fi împlinite,mă rezum la o finalitate,oricare ar fi ea,dar care să servească oamenii care trăiesc azi în românia!
bla-bla-urile cu binele poporului sunt alte repere care nu ne fac niciunuia bine!
ți-a zis și salut,că ai face mai bine să-ți regăsești ego-ul în tine însuți,dar văd că o arzi dialectic!
dăi bătaie,mie nici măcar nu mi se ….rupe!

Pribeagul 17-06-2012 - 16:40

@Salut

„vorbele de mai sus” sunt ale acelora care prin aceste vorbe au combatut spusele mele.

Din comentariile tale am inteles ca poti sa intelegi asta. 🙂

@digital

„să servească oamenii care trăiesc azi în românia!”

„binele poporului”

Servirea oamenilor care traiesc astazi in Romania si „binele poporului” par a fi acelasi lucru. Avansez ideea ca acest „acelasi lucru”, in situatia discutata, este utilizarea unor sisteme unitare de salarii si pensii. Acestea ar elimina abuzurile, bunul plac, voluntarismul, intr-un cuvint subiectivismul, in folosirea resurselor bugetului… consolidat. 🙂 , adica… imbuibarea unora 🙂 , cum bine ai spus.

Misu 15-06-2012 - 16:58

Pentru toti care critica cu atata ”manie proletara” rezervistii militari. sa va fie rusine !! fara acesti rezervisti atat de huliti, voi marea majoritate n-ati fi acum unde sunteti !!. Ce ati facut cand base et& v-au taiat salariile, pensiile si v-au adus in sapa de lemn ?? Ati chitait pe la colturi ca niste lasi. n-ati avut curajul iesirii in strada. Astia, atat de huiduiti au iesit in strada si in instante pentru recastigarea drepturilor lor. ”Hulitii” au fost angajati de STATUL ROMAN , asta daca n-ati stiut pana acum, pe legi care sa le asigure ingeplinirea sarcinilor. daca statul roman isi incalca ”fisa postului” e treaba lui. Raspunde. da’ nu pe spatele rezervistilor !!. Cu acesti rezvisti a ajuns Romania unde a ajuns pana a aparut ciuma rosie, portocalie. verde-rosu. Intrebarea este una de bun simt : De ce nu v-ati facut toti militari ?? Dupa vorbele unora sa stati in baruri , sa comandati halbere, sa luati salarii si ulterior pensii nesimtite !!. Va spun eu. V-a placut ( nu la toti )locul de munca caldut, daca se poate fara raspundere , la ora 3 sa beti o tuica si seara sa stati cu ”mana la blana”. De ce nu va uitati la ai vostri ce salarii si ce pensii au ?? .Putina decenta, nu strica, domnilor postaci !!!!.

BULA 15-06-2012 - 17:32

Putina decenta, nu strica, domnule NM. Ce sariti ca arsi cand e vorba de traiul dumneavoastra, mai usor decat al celor din productie. Nu pricepeti ca s-au dus intreprinderile care produceau bani ? Nu mai sunt bani sa va sature.

Misu 16-06-2012 - 09:15

De ce nu te muti dom’le in cuba ?? la salarii egale pensii egale !!!! macar nu fi bula si-n gandire !!. Eu am iesit la pensie la 55 si am fost numai pe santiere . Si am lucrat atunci cu acesti oameni adusi acolo la ordin si nu la propria lor placere . mai usor cu critica din fotoliu !!!!

BULA 16-06-2012 - 10:05

Matale dadeai ordine altora sa munceasca. Nu ai ridicat un pai de jos si ai pretentia sa ai pensia mai mare ca a inginerilor din productie. Militarii aveau salariul mai mare pentru ca erau folositi ca forta represiva, de inecare in sanga a oricarei miscari de protest. In ziua cu alegerile scoteati trupele pe strada sau intre blocurile de locuinte si dadeati ordine zbierate la bietii soldati, sa ingroziti pop.ulatia si sa nu faca manifestatii contra lui Ceausescu.
Iar tara nu ati aparat-o cand a fost supusa unui razboi neconventional (erati prosti si lasi), din ’89 incoace, de a ramas fara industrie (investitii de mii de miliarde de dolari) si fara resursele din subsol, fara paduri, etc. Sunteti jeguri cu mari pretentii.

Misu 16-06-2012 - 15:25

Eu sunt mandru de ce am facut pe santierele un de am lucrat .Se vede ceva si astazi. dupa cum vorbesti, nu prea te-ai omorat cu munca, dar acum ai sperat ca vei prinde un ciolan de ros !! dar vezi ca amicii lu’ matale cam parasesc corabia. ce te faci ?? Vorba unuia, scrie dom’le o carte. peromaneste, aici scrii ca sa te afli in treaba, sau scrii la comanda ??? Cred ca varianta 2 e cea mai valabila !!!.Si asta am pus punct. Cu unul ca d-ta imi pierd timpul.oricum tot nu intelegi si nu vei intelege nimic nici aacum nici in viitor!!!.ramaii cu ideile personale, dar macar nu te fa de ras pe sticla >

BULA 15-06-2012 - 17:41

Pentru interesele voastre sunteti in stare sa-i mancati pe ceilalti. Dar pentru altceva, nici sa nu auziti. Sunteti de speriat, cat de egoisti sunteti. Si nu m-as mira sa fi iesit la pensie asa pe la vreo 40 de ani.

Misu 16-06-2012 - 09:19

Fiecare categorie sociala a avut o legislatie specifica pe langa cea generala. De incadrare, de lucrun si de iesire la pensie. Si acum veniti unii dintre vorbitorii din fotolii ca vezi doamne toti cu drepturi egale. repet sfatul ca poate nu l-ai inteles : go to cuba !!!!

Gabi 16-06-2012 - 11:21

ia uite ca nu ai fost cenzurat! Rusinica!

BULA 16-06-2012 - 10:22

Intotdeauna am trait mai rau cand a fost PSD-ul la conducere. Astia sunt experti in cresterea inflatiei.

Salut 16-06-2012 - 12:40

Fa-ti o pagina personala si pune-ti toate frustrarile la un loc. Nu inteleg de ce te chinui sa le pui in postari separate.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult