Acasa Top SecretArmata Pensiile militare vor fi reglementate prin sistemul unic de pensii

Pensiile militare vor fi reglementate prin sistemul unic de pensii

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

Membrii Comisiei de munca din Camera Deputatilor nu au fost de acord cu eliminarea pensiilor militarilor si ale celor din serviciile sistemului national de aparare din legea unitara a pensiilor. Eliminarea reglementarii din textul legii a pensiilor militare a fost propusa de reprezentantii PSD, dar cei ai PDL si UDMR s-au opus.


Inaintea votului, ministrul Apararii Gabriel Oprea a sustinut in fata Comisiei ca pensiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala sub 3.000 de lei nu ar trebui sa se reduca. Ministrul a explicat ca 91% din pensiile MApN si 88% din pensiile de la nivelul intregului sistem se afla sub pragul de 3.000 de lei. Mai mult, Gabriel Oprea a subliniat ca are sprijinul premierului Emil Boc pentru ca pensiile militare aflate sub acest prag sa nu scada. El a mentionat si faptul ca o echipa de specialisti din Ministerul Apararii au concluzionat in urma unor simulari facute pe baza proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii ca pensiile militare se vor reduce cu un cuantum situata intre 16% si 69%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult