Acasa Top SecretArmata Pentagon: SUA ar putea livra arme cǎtre Ucraina

Pentagon: SUA ar putea livra arme cǎtre Ucraina

scris de Laurentiu Banches
16 afisari

Ministrul adjunct american al apărării Derek Chollet, a declarat cǎ SUA pun la punct un program de ajutor pentru guvernul ucrainean care ar putea cuprinde și livrarea de arme.

Pentagon: SUA ar putea livra arme cǎtre Ucraina (defence-point.gr)

Pentagon: SUA ar putea livra arme cǎtre Ucraina (defence-point.gr)

„Președintele ucrainean Petro Poroșenko ne-a cerut să furnizăm Ucrainei ajutor letal (…). Deocamdată, nu am luat o decizie în acest sens, dar suntem interesați în elaborarea unui program care ar putea include pe viitor astfel de livrări”, a menționat Derek Chollet, într-o intervenție la Institutul internațional pentru studii strategice (IISS). Ȋn septembrie, cu ocazia vizitei sale ȋn SUA, președintele ucrainean Petro Poroșenko a cerut Congresului american,să ajute Ucraina cu arme. „Militarii ucraineni au nevoie de mai multe echipamente militare. Letale și neletale. Ei au nevoie urgentă de acestea”, a afirmat atunci liderul de la Kiev, conform Agerpres.

Agenția de presă rusă RIA Novosti amintește că subsecretarul de stat american Victoria Nuland s-a aflat la începutul acestei săptămâni la Kiev pentru a evoca asistența din partea Washingtonului pentru Ucraina. Președintele Petro Poroșenko a mulțumit cu acest prilej Statelor Unite „pentru sprijinul puternic acordat Ucrainei în drumul său spre libertate și democrație”. De la începutul crizei în această țară, Washingtonul a acordat Kievului peste 290 de milioane de dolari, dintre care 116 milioane sub formă de ajutor militar, care nu include însă arme letale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult