Acasa Top SecretArmata Pentagonul a ales succesorul vehiculului Humvee

Pentagonul a ales succesorul vehiculului Humvee

scris de D.S.S.
18 afisari

Pentagonul a anunțat că a desemnat compania Oshkosh ca producător al succesorului celebrului Humvee, vehiculul multifuncțional al armatei americane, valoarea estimativă a contractului fiind de 6,7 miliarde de dolari, relatează AFP.

Defense Project CamdenAstfel, ceilalți doi competitori înscriși în cursă, respectiv actualul producător al Humvee, compania AM General, și gigantul din industria aeronautică și de apărare Lockheed Martin, au pierdut acest proiect.

Procesul de selecție a viitorului ‘vehicul ușor tactic’ a fost condus în comun de forțele terestre americane (US Army) și de Corpul Pușcașilor Marini (USMC).

Producția noului vehicul este planificată să înceapă în primul trimestru al anului viitor, într-o primă etapă urmând să fie fabricate 17.000 de unități. Începând din anul 2018 va fi livrată o a doua serie, astfel că până în anul 2040 forțele terestre ar urma să achiziționeze în total 49.099 de unități, iar pușcașii marini 5.500.

Compania Oshkosh are sediul în statul Wisconsin (în nordul SUA) și este specializată în producția de camioane și de alte echipamente militare și civile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult