Acasa Top SecretArmata Pentagonul ar putea ajuta Ucraina ȋn lupta cu separatiștii

Pentagonul ar putea ajuta Ucraina ȋn lupta cu separatiștii

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Oficialii americani discutǎ posibilitatea de a permite Ucrainei să profite de informaţii de care dispun privind rachetele pe care le deţin separatiştii proruşi.

Pentagonul ar putea ajuta Ucraina ȋn lupta cu separatiștii

Această opţiune rămâne, pentru moment, o opţiune de lucru, unii temându-se că Washingtonul ar putea să toarne gaz pe foc şi să provoace o escaladare a conflictului dintre Kiev şi separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova. „Această opţiune face parte din discuţii”, a anunţat un oficial din domeniul Apărării, care a solicitat protecţia anonimatului. „Este vorba despre cel mai bun mijloc de a-i ajuta pe ucraineni„, a subliniat el, recunoscând că acest lucru prezintă anumite riscuri.

The New York Times (NYT) a dezvăluit că Pentagonul şi diverse servicii americane de informaţii studiază posibilitatea de a le furniza ucrainenilor informaţii mai precise şi în timp real care să le permită să atace baterii de rachete de tip sol-aer aflate în posesia rebelilor proruşi. Cu o astfel de baterie a fost distrus zborul MH17. Aceasta este totodată cauza pentru care Kievul nu-şi poate fructifica superioritatea aeriană, în contextul în care separatiştii nu deţin avioane.

Casa Albă nu a discutat încă această problemă, iar alt oficial de rang înalt de la Pentagon a insistat asupra riscurilor pe care acest scenariu le implică, putând să determine Rusia să se implice şi mai mult decât a făcut-o până acum în acest conflict.  „Nu putem furniza suficient echipament militar pentru a contracara influenţa Rusiei„, a declarat oficialul de la Pentagon, potrivit mediafax. „De asemenea, există riscul ca, cu cât noi furnizăm mai mult echipament ucrainenilor, cu atât ruşii să joace un rol” mai important în conflict. Potrivit SUA, ruşii concentrează trupe şi material la frontiera cu Ucraina şi le furnizează rebelilor armament în mod continuu.

8 comentarii

BULA 29-07-2014 - 10:13

Ucraina s-a kakat pe statalitatea ei, cand a interzis rusofonilor si celorlalti minoritari (polonezi, unguri, romani) sa foloseasca limba materna. Numai rusofonii sunt peste opt milioane de bucati, si au in spate o mare putere nucleara. Sunt educati, nu ca palestinienii din Gaza.
Iar reprimarea rusofonilor din est, a determinat ruptura definitiva dintre statul ucrainian si rusofoni. Asa ca Pentagonul se baga unde n-ar trebui. Americanii vor razboi cu Rusia, de asta o zgandara.

Mircea 29-07-2014 - 12:33

Unde e interviul ?

MI-5 29-07-2014 - 12:41

dacă o sa cazi pe mâna GRU, o sa declari şi tu că măta a fost vacă, tactu măgar iar tu esti gâscan.

Ionel 29-07-2014 - 12:59

Traiesti in Republica GRU si deja esti pe mana GRU-ului: Gazprom peste tot din Bihor cu aprobari de peste tot pana la Ioana cu semnaturi si parafe, siderurgia inchisa de Metchel cu binecuvantarea tuturor, Alro PDL, armata dezarmata ca in 1939 cu unitati la licitatie(nici atunci nu a existat asa ceva), MRU stii bine cu ce(!) si o gramada de sabotori.

UnUL 29-07-2014 - 13:09

Ungurii descoperă mormântul lui Attila. Ca să fie siguri că nu s-au înșelat, trimit scheletul în Germania pentru analize.
După o lună nemții le trimit scheletul înapoi cu un bilet: „Potrivit analizelor noastre, sunt 70 % șanse să fie vorba de Attila; dar nu vă putem spune cu certitudine.”
Ungurii trimit atunci scheletul în S. U. A. După două luni îl primesc înapoi împreună cu o notă: „După cercetările noastre, întreprinse cu cele mai moderne mijloace tehnice, sunt 90% șanse să fie, într-adevăr, vorba de Attila; dar nu putem să vă spunem cu certitudine.”
Trimit atunci scheletul în Rusia. După o săptămână primesc o cutiuță în care se află o grămadă de oase rupte în bucăți și un bilet:
– E într-adevăr Attila; a mărturisit.

Ionel 29-07-2014 - 13:30

Complectare: Ungurii trimit oasele lui Atila si la Bucuresti . Dupa o saptamana primesc raspunsul: traieste si azi, e Base.

Antibasistul 29-07-2014 - 13:57

Corect, Basescu=Atila!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult