Acasa Top SecretArmata Pentagonul critică expunerea trupelor speciale şi face publice costurile operaţiunii din Libia

Pentagonul critică expunerea trupelor speciale şi face publice costurile operaţiunii din Libia

scris de D.S.S.
10 afisari

Ministrul american al apărării, Robert Gates, a anunţat joi că armata SUA a cheltuit până acum circa 750 milioane de dolari cu operaţiunile vizând protejarea civililor din Libia de forţele liderului libian Muammar Gaddafi, transmite Reuters.

Robert Gates critică expunerea trupelor speciale

El a menţionat că este improbabil ca actualele eforturi de limitare a cheltuielilor bugetare să aibă un impact asupra operaţiunilor din Afganistan şi Irak, care sunt finanţate separat.
În altă ordine de idei, şeful Pentagonului a subliniat că publicitatea care s-a făcut în mass-media trupelor speciale americane Navy Seals, după eliminarea lui Osama bin Laden, constituie un risc pentru securitatea acestora, având în vederea creşterea pericolului de represalii, notează AFP.
„Sincer vorbind, în Situation Room – sala unde s-au reunit preşedintele SUA şi consilierii săi în cursul operaţiunii -, convenisem cu toţii să nu facem publice detaliile acţiunii, dar a doua zi totul a căzut” – a spus Gates, aflat joi în vizită la baza militară Camp Lejeune, din Carolina de nord.
În zilele care au urmat morţii lui Bin Laden, responsabili americani au relatat, sub acoperirea anonimatului, pentru mass-media detalii privind operaţiunea de eliminare a liderului Al-Qaida, inclusiv cu privire la ‘Team 6’, echipa de elită a Navy Seals care a realizat asaltul asupra reşedinţei lui Osama de la Abbottabad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult