Acasa Top SecretArmata Pentagonul despre sistemele de apărare ale Statului Islamic

Pentagonul despre sistemele de apărare ale Statului Islamic

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Elissa Smith, a anunțat că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) dispune de sisteme de apărare antiaeriană.  

Pentagonul despre sistemele de apărare ale Statului Islamic (foto:element-y.com)

Pentagonul despre sistemele de apărare ale Statului Islamic (foto:element-y.com)

Reprezentanta Ministerului american al Apărării a declarat că „Statul Islamic dispune de mijloace limitate de apărare antiaeriană, dintre care cea mai mare parte sunt utilizate în operațiuni terestre.” Elissa Smith a adăugat că „SUA întreprind toate măsurile necesare pentru a reduce riscurile legate de utilizarea sistemelor antiaeriene de către combatanții islamiști”.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului nu a confirmat informațiile legate de faptul că jihadiștii ar dispune de lansatoare de rachete capabile să lovească avioane de linie, informații apărute în presa germană, care a citat Serviciile federale de informații (BND). Conform publicației Bild am Sonntag, un raport BND avertiza că militanții SI se află în posesia unor lansatoare de rachete pe care le-ar fi capturat din depozitele armatei siriene, unele datând din anii ’70, dar și de alte echipamente mai moderne și de tehnologii militare mai avansate.

Gruparea Statul Islamic este considerată una dintre formațiunile jihadiste cele mai crude. La sfârșitul lunii iulie, SI a proclamat un „califat islamic” pe teritoriile irakiene și siriene căzute sub controlul său. Ofensiva SI a costat viața a mii de civili și a făcut sute de mii de refugiați, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult