Acasa Top SecretArmata Pentagonul obligat sǎ achiziționeze doar drapele confecționate ȋn SUA

Pentagonul obligat sǎ achiziționeze doar drapele confecționate ȋn SUA

scris de Laurentiu Banches
12 afisari

O nouă legislaţie impune Departamentului Apărării să achiziţioneze numai steaguri produse în SUA („made in USA”).

Pentagonul obligat sǎ achiziționeze doar drapeluri confecționate ȋn SUA (foto:foxnews.com)

Pentagonul este un important „consumator” de steaguri, care flutură la pupa navelor, la baze sau sunt folosite în cadrul sărbătorilor ori ceremoniilor de înhumare a militarilor ucişi în luptă. La presiunea congresmenului democrat Mike Thompson, în a cărui circumscripţie se află un fabricant de steaguri, Congresul a adoptat un amendament pentru ca atât fabricarea, cât şi pânza utilizată să fie americane. „Bărbaţii noştri şi femeile noastre în uniformă ar trebui să servească sub steaguri făcute în Statele Unite„, pleda acesta săptămâna trecută, pe pagina de Facebook.

Subsecretarul Apărării însărcinat cu achiziţiile Richard Ginman a implementat această nouă politică de achiziţii printr-un memorandum pe care l-a transmis vineri către diversele servicii, potrivit Pentagonului. Această dispoziţie cu privire la steaguri se aplică doar Departamentului Apărării şi nu întregului Guvern american. Ea a fost integrată în „Amendement Berry” din 1941, care impune Pentagonului, fără derogare, să se aprovizioneze în Statele Unite cu o serie de produse, inclusiv hrană şi uniforme.

1 comentariu

Pribeagul 25-02-2014 - 19:18

pai ce ne facem cu piata libera si libera circulatie a…. ga ga ga…?

americanii par a fi mari nationalisti. pai se poate? uite ca se poate!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult