Acasa Top SecretArmata Pentagonul schimbă regulile războiului

Pentagonul schimbă regulile războiului

scris de D.S.S.
4 afisari

Comandamentul militar american pentru Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală /CENTCOM/ a cerut ‘măsuri corective’ pe teren pentru a evita repetarea unei gafe a NATO ce a costat viaţa a 24 de soldaţi pakistanezi în noiembrie.

Trupele ar trebui ‘să clarifice problemele legate de comandament, de responsabilităţi, precum şi procedurile standard de operare’, a cerut generalul James Mattis, potrivit unui comunicat al CENTCOM luni.  Au fost date instrucţiuni generalului John Allen, şeful forţei internaţionale în Afganistan /ISAF/, la câteva zile după concluziile anchetei asupra bombardamentului mortal al unui sau două /potrivit versiunilor/ posturi de frontieră pakistaneze la 26 noiembrie. Incidentul a avut loc la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan, aminteşte AFP. În afară de a cere o ‘încredere reciprocă ameliorată’ cu omologii pakistanezi, şeful CENTCOM cheamă la ‘dezvăluirea completă a tuturor siturilor şi instalaţiilor din zona de frontieră’. Armata pakistaneză a respins vineri concluziile raportului anchetei americane.  Washingtonul continuă să califice în mod public ‘foarte importantă’ alianţa sa foarte dificilă eşuată cu Islamabadul. Dar, potrivit cotidianului The New York Times citând duminică responsabili americani, administraţia Obama se aşteaptă acum ca această colaborare cu Pakistanul împotriva islamismului radical să nu continue decât în mod limitat.

2 comentarii

briel 27-12-2011 - 04:03

Au incalecat-o cu paki.
Astia nu citesc New York Times, nici nu se uita la Fox. Mass-Media Corporation n-are nici o putere de influenta asupra lor. Balmajeala de ancheta este un fel de justificare in fata americanilor … ramane cum nu s-a stabilit.

albu 28-12-2011 - 20:43

cred ca ar trebui sa realizeze amerlocii ca nu mai merge misculatia… in curand se va crea un front de rezistenta format din Pak, Iran, Siria, Afganistan, Rusiia , China, Coreea de Nord, ai carei piloni vor fi Rusia si china. si sunt sigur ca nu ii vor tine btacinarii sa desfasoare forte pe o suprafata asa mare, darminteri sa mai duca si un razboi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult