Acasa Top SecretArmata Pilotii cehi de Gripen au invatat cum sa efectueze alimentarea in zbor

Pilotii cehi de Gripen au invatat cum sa efectueze alimentarea in zbor

scris de D.S.S.
50 afisari

Pilotii cehi care opereaza avioanele de lupta JAS-39 Gripen au practicat pentru prima data realimentarea in zbor, in cadrul unui exercitiu desfasurat luni in Suedia, acesta fiind un alt pas pe drumul catre o cooperare deplina cu alte state membre NATO, a declarat Vlastimil Verner, comandantul Fortelor Aeriene Cehe.

La inceputul acestei saptamani, doi piloti cehi au luat parte la etapa teoretica a training-ului ce a avut loc la baza aeriana Ronneby. Apoi, acestia au participat la exercitiul de realimentare in zbor cu ajutorul unei aeronave suedeze C-130 Hercules, alaturi de un instructor suedez aflat la bordul Gripen-ului cu doua locuri.

Denisa Smitalova, purtatorul de cuvant al bazei aeriene tactice 21, a declarat pentru agentia de presa ceha ČTK ca zborul a durat 2 ore. In acest interval, avionul Gripen a fost conectat de 7 ori la cisterna C-130 Hercules. Primele contacte au fost doar in scopul pregatirii pilotilor, in timp ce in ultimele trei contacte s-a facut si schimb de combustibil.

Miercuri, pilotii au desfasurat exercitii de realimentare in zbor si cu versiunea monoloc a avionului Gripen, fara a fi asistati de un instructor.

In prezent, Fortele Aeriene Cehe au in dotare 14 avioane Gripen procurate de la Suedia printr-un contract de leasing valabil 10 ani, pana in 2015. Recent, guvernul ceh a decis sa negocieze continuarea acestui contract si dupa 2015. Pilotii cehi de la bordul avioanelor Gripen au asigurat in trecut securitatea aeriana a tarilor baltice membre NATO, dar inca nu au participat la alte operatiuni ale aliantei.

4 comentarii

TOM Cc 29-02-2012 - 19:14

bravo lor !!

ValVerde cel Viteaz 29-02-2012 - 21:38

Pina la sfirsitul anului invata sa aterizeze.
Au dreptul la 7 incercari singuri.

Salut 02-03-2012 - 03:50

Mda, se trezi smart-ass-ul.

TOM Cc 01-03-2012 - 08:05

ai notrii sunt stationari la sol ,se pregateste deprofesionalizarea lor ,din lipsa de resursa la Mig-21 ,vor zbura pe subsonicele IAR-99 (cate ore nu se stie ). Ce grija are guvernul fata de armata ei ??? Cadrele militare sunt din ce in ce mai nemultumite de resursele alocate pt. instruire si de salarizarea tot mai proasta !! Avem un ministru” seful mafiei PSD „RESAPAT CARE IL DOARE IN COT DE SUBORDONATII LUI !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult