Acasa Top SecretArmata Piloţii turci au doborât un MiG-29 rusesc

Piloţii turci au doborât un MiG-29 rusesc

scris de Z.V.
51 afisari

Un avion de vânătoare rus a fost doborât de forţele aeriene turce, afirmă o serie de rapoarte din nordul Siriei.

AIR_F-16s_Turkish_Armed_lgInformaţia nu a fost confirmată oficial, existând doar mărturii locale. Un jurnalist a afirmat că trei avioane F-16 ale turcilor au fost luate în colimator de avioanele Mig-29 ale ruşilor, iar apoi a fost văzută şi auzită o explozie puternică.

Forţele aeriene turceşti au doborât un MiG-29, care cu câteva minute inainte de asta a încălcat spatiul aerian al Turciei, anunta agentia britanică Express, citând surse locale. Informația a fost mai târziu confirmată de publicatia turca „Teknodeck”, transmite „BY24.org”. Jurnaliștii britanici citeaza în același timp şi declarațiile mai multor dintre colegii lor aflati în zona de conflict, care au anuntat în retelele sociale despre doborararea unui MiG-29 al Rusiei.

Potrivit acestora, avionul s-a prăbușit pe teritoriul Siriei, în apropierea orașului Huratayn, situat în apropiere de granița cu Turcia. Se remarcă faptul că Forțele Aeriene turce au trimis spre interceptarea aeronavei ruse trei avioane F-16.

Jurnaliștii Express au trimis o solicitare oficială cu privire la incidentul de la Huratayn atat comandamentului forțelor ruse, cât celui din Turcia. Niciun raspuns nu a fost oferit. În plus, jurnalistii nu exclud ca, în ciuda afirmatiilor de la fata locului, aparatul MiG-29 care a fost doborat sa nu fi apartinut Fortelor Aeriene rusem ci fortelor lui Bashar al Assad. Acest lucru este confirmat indirect prin prezența unui număr mare de astfel de aeronave în Forţele aeriene.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult