Acasa Top SecretArmata Platinum Eagle, la Babadag

Platinum Eagle, la Babadag

scris de D.S.S.
30 afisari

Modulul anual de pregătire „Platinum Eagle” din cadrul exercițiului multinațional „Black Sea Rotational Force 15” (BSRF-15) se desfășoară până pe 28 mai în poligonul Babadag din județul Tulcea.

Opening Ceremony marks start of BSRF-14Potrivit unui comunicat al MApN, militarii efectuează trageri cu armamentul din dotare, cu muniție reală, exerciții de instruire prin parașutare, sprijin aerian apropiat, acordare a primului ajutor în zonele de conflict și exersează proceduri de comandă și control la nivelul subunităților, precum și proceduri de folosire ale sistemelor de armament anti-blindaj.

La „Platinum Eagle” se instruiesc în comun 750 de militari din Brigada 1 Mecanizată „Argedava”, precum și structuri în sprijin din forțele aeriene și navale, împreună cu militari din Bulgaria și ai Infanteriei Marine a Statelor Unite ale Americii, dislocați în Europa.

BSRF-15 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa și Africa, care se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului.

Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult