Acasa Top SecretArmata Plutonierul Bida Ionel Eugen, rănit în Afganistan, a fost decorat cu Emblema de Onoare a Armatei României

Plutonierul Bida Ionel Eugen, rănit în Afganistan, a fost decorat cu Emblema de Onoare a Armatei României

scris de Ziua Veche
1 afisari

Plutonierul Bida Ionel Eugen a fost decorat miercuri de ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, cu Emblema de Onoare a Armatei României, în semn de înaltă recunoaştere a curajului şi profesionalismului dovedite în îndeplinirea misiunilor în teatrul de operaţii din Afganistan.


Militarul se află internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, unde urmează un program de recuperare sub supravegherea medicilor militari, după ce a fost rănit la tibia dreaptă, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în Afganistan. Starea generală de sănătate a militarului este bună.

Plutonierul Bida Ionel Eugen, făcea parte din Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură (OMLT) nr. 1, tip Batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan, fiind rănit în dimineaţa zilei de miercuri, 7 aprilie.Echipa mixtă româno-afgană în care se afla a fost atacată de insurgenţi cu foc de infanterie în timp ce executa o misiune de patrulare la 40 km N-V de Qalat, în provincia Zabul. În urma incidentului, plutonierul a fost rănit la piciorul drept. El a fost evacuat de urgenţă cu un elicopter la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, ulterior fiind transportat la spitalul bazei americane Landstuhl din Ramstein-Germania.

În vizita la spitalul militar, ministrul apărării naţionale a fost însoţit de generalul-maior Gabriel Gabor, şeful Direcţiei Personal şi Mobilizare din Statul Major General.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult