Acasa Top SecretArmata Update-Podul aerian Bucureşti-Tripoli. Operaţiunea continuă

Update-Podul aerian Bucureşti-Tripoli. Operaţiunea continuă

scris de M.A.
3 afisari

UPDATE marti ora 20,15-Aflată în cea de-a patra misiune din cadrul podului aerian Bucureşti-Tripoli, aeronava militară de transport C-130 HERCULES a aterizat marţi, la ora 19.15, pe aeroportul din capitala Libiei, de unde va prelua 72 de persoane, din care 41 de români şi 31 de cetăţeni străini (bulgari, germani, danezi, britanici, americani, canadieni, bosniaci, ucraineni, ruşi).

 Avionul militar va decola, în această seară, către România, cu o escală pentru realimentare pe Aeroportul din La Valletta (Malta), urmând să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, după ora 01.30.  

Aeronava militară C-27 J SPARTAN rămâne în aşteptare pe aeroportul din Malta, pregătită să execute noi misiuni de evacuare a altor cetăţeni români, în funcţie de necesarul de zboruri stabilit de M.Ap.N. şi M.A.E.

Cu această misiune, numărul total al persoanelor evacuate din Libia cu aeronavele Armatei României ajunge la aproximativ 300 de cetăţeni români şi străini.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea, care coordonează activitatea celulei de criză din minister, a dispus măsuri pentru ca toate misiunile aeronavelor militare româneşti să se desfăşoare cu operativitate, astfel încât toţi cetăţenii români aflaţi în dificultate în Libia, care solicită repatrierea, să ajungă în siguranţă în România.

Aeronava C-130 HERCULES efectuează luni, 28 februarie, a treia misiune din cadrul podului aerian Bucureşti-Tripoli, pentru a evacua un grup de cetăţeni români şi străini.

 

Avionul C 130 Hercules decoleaza spre Libia

foto: MAPN


Avionul a decolat la ora 12.15 de la Flotila 90 Transport Aerian. De asemenea, în după-amiaza zilei de luni, aeronava C-27 J SPARTAN, care s-a aflat în aşteptare pe Aeroportul din La Valletta, execută o misiune de evacuare aeriană pe ruta MaltaTripoliMalta, anunţă MApN.

Până în prezent, aeronavele militare române au adus în siguranţă, la Bucureşti, aproximativ 160 de cetăţeni români şi străini, în cadrul primei operaţiuni de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străină, desfăşurată de Armata României după cel de-al Doilea Război Mondial. Acest lucru a fost posibil prin colaborarea excelentă şi sincronizarea eforturilor Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe şi a tuturor instituţiilor statului cu atribuţii în zona securităţii naţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult