Acasa Top SecretArmata Polonia va achiziţiona rachete Patriot

Polonia va achiziţiona rachete Patriot

scris de D.S.S.
45 afisari

Statele Unite au salutat marți proiectul Poloniei de a achiziționa rachete Patriot americane în valoare de peste cinci miliarde de dolari, în timp ce tensiunile cu Rusia vecină au escaladat în ultimele luni, informează AFP.

patriot-missile-3„Polonia este un pilon în cadrul NATO și programul de modernizare a sistemului său de apărare… întărește direct puterea militară a Alianței”, a declarat Marie Harf, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, într-un comunicat.

În timp ce tensiunile cu Rusia sunt puternice, președintele polonez Bronislaw Komorowski a anunțat marți că țara sa negociază cu SUA cumpărarea de rachete sol-aer pentru scutul antirachetă, un contract evaluat la peste cinci miliarde de dolari.

În acest cel mai important contract militar din istoria armatei poloneze, Varșovia a decis în favoarea rachetelor Patriot ale companiei americane Raytheon în detrimentul consorțiului european Eurosam.

Negocierile vor începe în luna mai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult