Acasa Top SecretArmata Ponta: România îşi permite doar F-16 de ocazie

Ponta: România îşi permite doar F-16 de ocazie

scris de M.A.
6 afisari

Din cauza constrângerilor bugetare, România îşi poate permite să cumpere doar avioane de luptă americane F-16 de ocazie, a declarat Victor Ponta.

Ponta: România îşi permite doar F-16 de ocazie

Ponta: România îşi permite doar F-16 de ocazie

“Singura soluţie care mi se pare realistă este să ne orientăm spre cumpărarea avioanelor aflate deja în uz. Două ţări sunt dispuse să ni le vândă în acest moment: Portugalia şi Olanda”, a precizat premierul, în cadrul unei conferinţe de presă cu jurnalişti străini, informează AFP, citată de Agerpres.

Victor Ponta a afirmat că este de acord, în principiu, cu soluţia preşedintelui Traian Băsescu privind achiziţionarea printr-un efort regional, împreună cu Bulgaria şi Croaţia, a unor modele noi de F-16 la preţ redus, de la armata americană, precizând însă că această opţiune “pare nerealistă”.

6 comentarii

Murphy 23-06-2012 - 13:27

Mentorul tau si indrumatorul de docttorat(sic) a cumparat fregate second hand, autostrazi(Bechtel) inexistente, a vandut Sidex, etc. Oare de ce nu ai continua si tu poate iese si pentru gura ta sa manance ceva?

Datesh 23-06-2012 - 20:17

Lipsa demnitatii este evidewnta la dl Ponta se pare ,cumparati un avion pe an, dar nou ,si in nici un caz second hand de la poponari …NIMIC !

Demnitate nationala ,iar ne uniliti ?

Ne-au batjocorit pt a ne forta sa cumparam avioane de la ei

geek-a-contra 23-06-2012 - 21:52

cind avioanele multirol se vor vinde precum ceapa se vor vinde / cumpara si la bucata. achizitia unuii avion inseamna muuuuult mai mult decit avionul in sine, inseamna toata infrastructura aferenta, trenajoare, munitie, baze de reaparatii, munitie, piese de schimb, etc, etc, etc.

daca ar fi sa se achizitioneze un avion nou, in lipsa de F22 🙂 sau macar F35, eu unul as inclina catre eurofighter sau chiar si rafale. intre grifonul sudez si F16 bloc nou nu exista mare diferenta de performanta, in fapt F16 este usor superior in cantitatea de munitie capabil sa o transporte si autonomie. grippen-ul este doar mai ieftin desi si aici ofertele mai noi de F16 au fost coborite la a celasi nivel. si inca o chestie: in afara de suedia, ungaria, cehia, africa de sud si mai nou elvetia (astia au spus clar: pretul a primat si nu performanta mai proasta decit F16) toate celelalte tari care s-au aratat interesate au optat catre altceva….

Datesh 23-06-2012 - 22:03

Sa stim ca cumparam „o jumatate” de avion pe an ,…dar nimic sub presiune si batjocura de la de la olandezi poponari ,…si alti caci astfel se invata totii sa ne umileasca si noi repede …sarim cu banii (pavlovian) …pt imagine ……Ati uitat de Dick cel …..firar ei sa fie de perversi viciosi.!

goe 23-06-2012 - 23:46

cand esti sarac nu iti permiti lucruri ieftine…….. cap de guma (ponta)

remus 24-06-2012 - 11:54

Chiar nu se intelege ca noi avem nevoie de aparate ieftine si usor de intretinut?
Indiferent ce aparate vom achizitiona pilotii nostri tot nu vor avea ore de zbor din lipsa banilor si aparatele vor sta la sol.
In aceste conditii avem nevoie de ceva ieftin.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult