Acasa Top SecretArmata Porți deschise în portul militar din Tulcea. Programul complet

Porți deschise în portul militar din Tulcea. Programul complet

scris de C.S.
4 afisari

Astăzi este celebrată ziua porților deschise în portul militar din Tulcea, acțiune organizată în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Marinei Române -15 august.

Porți deschise în portul militar Tulcea.

Cele mai atractive puncte pentru vizitatori au fost vedetele fluviale, tunurile de pe acestea, precum și punctele în care s-au prezentat armele și echipamentul pentru intervenții din dotarea Unității Militare 02044 Tulcea.

Un punct de atracție deosebit l-a constituit nava „Mihai Viteazul”, redenumită după anul 1989 „Siret”. Construită ca navă prezidențială între anii 1969 și 1971, aceasta a devenit operațională la 1 ianuarie 1972 și a găzduit de-a lungul timpului șefi de stat, comandanți de armate, diplomați, potrivit Cărții de Onoare. Primii oaspeți ai navei prezidențiale, regina Iuliana a Olandei și prințul Bernhard al Țărilor de Jos, însoțiți de jurnaliști, au fost înregistrați oficial pe data de 16 mai 1975.

Manifestările organizate cu prilejul Zilei Marinei Române au început la Tulcea pe 8 august cu un simpozion pe tema importanței acestui eveniment, acțiunile dedicate acestei sărbători urmând să continue săptămâna viitoare.

Pe 13 august, în Piața Tricolorului, între orele 19,00 și 21,00, va avea loc un spectacol al Fanfarei Militare a Forțelor Navale, iar joi, în timpul unui eveniment distinct, vor fi onorați eroii marinari. Pe 15 august, pe faleza orașului Tulcea, vor avea loc activitățile specifice Zilei Marinei Române.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult