Acasa Top SecretArmata Pregătesc ruşii un război la graniţa de est a României?

Pregătesc ruşii un război la graniţa de est a României?

scris de M. BÂTCĂ
22 afisari

Pregătesc ruşii un război pe graniţa de est a României? Nu este exclus. De ceva vreme, discursul agresiv, promovat de Moscova şi slugile lor de la Tiraspol, s-a acutizat.

Pregătesc ruşii un război la graniţa de est a României?

Pregătesc ruşii un război la graniţa de est a României?

Pentru a-şi motiva prezenţa militară tot mai importantă în zonă şi dotarea cu noi tipuri de armament a soldaţilor ocupanţi ruşi din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, Moscova a pus conducerea militară de la Tiraspol să dea un comunicat acuzator la dresa autorităţilor constituţionale de la Chişinău.

Astfel, aceasta se declară indignată de dezvoltarea Armatei Naţionale a Republicii Moldova: „În pofida declaraţiilor făcute de autorităţile moldoveneşti, care vorbesc despre perspectivele unei soluţionări paşnice a conflictului transnistrean, Armata Naţională a Republicii Moldova se dotează cu noi tipuri de arme şi mijloace de comunicaţie la standarde NATO”.

Potrivit comunicatului de presă al pretinsului minister transnistrean al apărării, citat de Unimedia.info, „în poligonul de la Bulboaca, au loc exerciţii militare pe scară largă, inclusiv exerciţii de tragere cu utilizarea noilor tehnologii, se învaţă noi tehnici de luptă în mediul urban”. “În timpul convorbirilor neoficiale, negociatorii moldoveni au menţionat posibilitatea unei agravări bruşte a situaţiei în Zona de Securitate, care ar putea degenera în confruntări militare, dar şi convingerea că scenariul unei astfel de confruntări este deja predeterminat DE A TREIA FORŢĂ”, anunţă reprezentanţii Tiraspolului..

„Aceste fapte demonstrează că planurile agresive ale Republicii Moldova, SUB INFLUENŢA PATRONILOR SĂI, obţin noi culori ostile. În aceste condiţii, scopul forţelor noastre armate este să îmbunătăţească nivelul de pregătire şi să stea de strajă suveranităţi republicii (RMN – republicii moldoveneşti nistrene)”, consideră conducerea militară a Transnistriei.

Intenţiile agresive ale ruşilor nu se opresc aici. Preşedintele rus Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă susţinută joi, la Kremlin, a afirmat că sistemul de apărare antirachetă în curs de desfăşurare în Europa (inclusiv pe teritoriul României – n.red.) riscă să neutralizeze potenţialul strategic nuclear al Rusiei, şi, în consecinţă, Moscova va recurge la măsuri de retorsiune.

„Noi am declarat deja, în mai multe rânduri, că eforturile partenerilor noştri vizând crearea unor astfel de sisteme le considerăm o ameninţare. Aceste eforturi ar putea anula potenţialul nostru balistic nuclear dacă nu le dăm un răspuns”, a declarat Vladimir Putin, citat de RIA Novosti, estimând că există riscul ruperii echilibrului strategic în lume.

Răspunzând în direct întrebărilor jurnaliştilor ruşi şi străini, Vladimir Putin a reafirmat că autorităţile ruse vor fi obligate să răspundă la desfăşurarea scutului antirachetă în Europa dacă nu vor reuşi să ajungă la o înţelegere cu partenerii lor din NATO. „Dacă, la nivel tehnologic, nu vreţi să creaţi un sistem care să nu ne ameninţe (…), măcar să aşternem pe hârtie dispoziţii constrângătoare care să garanteze că nu este îndreptat împotriva noastră. Or, ei refuză să facă acest lucru”, a indicat Vladimir Putin.

„Vom fi, prin urmare, obligaţi să luăm măsuri de retorsiune”, a ameninţat liderul de la Kremlin.

6 comentarii

LICA 20-12-2012 - 23:25

SI CUI II PASA DE ASA CEVA IN ROMANIA ?? MILITARII ACTIVI SUNT LA HEIRUP LA DESZAPEZIRI IAR CEI IN REZERVA AU FOST DESFIINTATI.
CRAPI ROMANIE IN PACE , ARMATA POLITICA NU FACE.
IN ROMANIA CAIINII MAIDANEZI AU MAI MULTE DREPTURI DECAT MILITARII ARMATEI ROMANE.

Tom Cc 21-12-2012 - 07:31

corect !!

teo 21-12-2012 - 07:56

Care armata ? Cea in care sunt angajati mercenarii din Romania ?

Cercul 21-12-2012 - 11:47

Drepturi si drepturi pentru armata. Armata e o organizatie de stat care insa se crede particulara. Are drept scop mentinera la putere a clasei de politicieni.
N-are nici o legatura cu poporul.

Ela 22-12-2012 - 17:56

Aceasta este treaba premierului Ponta, presedintelui ..Nu??

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult