Acasa Top SecretArmata Pregătiri de război: Turcia trimite trupe şi tehnică de luptă la graniţa cu Siria

Pregătiri de război: Turcia trimite trupe şi tehnică de luptă la graniţa cu Siria

scris de M.A.
0 afisari

Turcia trimite trupe şi tehnică de luptă la graniţa cu Siria, după ce apărarea antiaeriană siriană a doborât, vineri, un avion militar al Ankarei.

Pregătiri de război: Turcia mobilizează trupe şi tehnică de luptă la graniţa cu Siria

Pregătiri de război: Turcia mobilizează trupe şi tehnică de luptă la graniţa cu Siria (foto: xandernieuws.punt.nl)

„Pot confirma că sunt în desfăşurare trupe de-a lungul provinciei Hatay. Turcia îşi ia măsuri de prevedere după doborârea avionului său”, a declarat un oficial turc, sub rezerva anonimatului, fără a preciza despre câte trupe sau componente de tehnică militară este vorba, transmite Reuters, citată de Agerpres. Potrivit oficialului, acestea sunt desfăşurate în zonele de frontieră Yayladagi, Altinozu şi Reyhanli din provincia sudică Hatay, iar artileria antiaeriană este staţionată de-a lungul graniţei.

De asemenea, ziarul Hurriyet, citat de presa israeliană, scrie că Turcia a trimis un număr mare de tancuri şi alte vehicule blindate la graniţa cu Siria. „Încă un convoi sub pază suplimentară, de teama unor atacuri din partea rebelilor kurzi, se deplasează în prezent spre frontiera” cu Siria, scria marţi Hurriyet. Ankara a început să-şi comaseze armata la graniţa cu Siria la câteva ore după ce premierul Recep Tayyip Erdogan a promis că ţara sa va lua măsuri de retorsiune împotriva Damascului pentru avionul doborât.

La rândul său, preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a adresat către noul său guvern, afirmând că Siria se află „într-o stare de război reală”. ‘Trăim într-o stare de război reală din toate părţile, iar atunci când suntem în situaţie de război, întreaga politică a tuturor partidelor, în toate sectoarele, trebuie să fie direcţionată spre victoria în acest război„, a spus al-Assad, într-o declaraţie adresată guvernului de la Damasc.

10 comentarii

BULA 28-06-2012 - 15:59

Turcia a trimis acel avion in spatiul aerian sirian, ca sa declanseze razboiul. Vrea sa isi incerce puterile cu Rusia.

BULA 28-06-2012 - 16:02

Dati-i in kkt de turci, ca sute de ani ne-au jefuit tara. Sa nu uitati nici o secunda cat ne-au tinut pe loc acesti barbari. Cauta galceava in loc sa se puna pe treaba.

digital 29-06-2012 - 09:38

bă bulane,tu te-ai duce la picnic dacă cineva,ți-ar doborî avioanele?!
e o măsură normală,luată de o țară normală
nu te-au ținut turcii în loc,mai mult decât a făcut-o kiombelixu cu gașca lui!

tomi 28-06-2012 - 23:47

Se pare că imperiul islamic este pe duse,cu ritualuri si mentalitate din anii 1400 era de aşteptat că o aşa o societate redusă, fanatică şi primitivă să dispară singură de pe planetă.De data aceasta Israelul nu are de făcut nimic,ne economisim armata şi dotarea strategică,fiind simpli spectatori la evaporarea şi dispariţia islamului,faţa satanei pe lumea aceasta.Ce ridicol este să asişti la autodistrugerea inamicului şi duşmanului care dă dovada de un nivel intelectual şi social mult mai redus decât ştiam şi credeam până acum.
tomi

jan dinu 29-06-2012 - 09:22

Sunt cam ingrijorat de Egiptu asta ..c-o posibila
„aliantza strategica „cu Iranu !
Speram ca nu se merge mai departe cu inteniile la fapte !
JD-USA

digital 29-06-2012 - 09:39

se pare că ești retardat!!!

Tom Cc 29-06-2012 - 09:14

intrebare intrebatoare ,avionul turcesc avea echipaj uman ??? sau era dirijat dela sol ???

digital 29-06-2012 - 09:17

nu mă,idiotule, avionul zbura cu echipajul aflat la sol!
hahaha!
dreq de retardat!
am uitat cu ce te ocupi!
pui coada la castraveți?!

digital 29-06-2012 - 09:19

scuze măi tom cc,era pentru nebunul tomi!

urbos 30-06-2012 - 14:46

Ce-i aia legionar?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult