Acasa Top SecretArmata Premieră. Strategia Naţională de Apărare a Ţării, prezentată corpului diplomatic

Premieră. Strategia Naţională de Apărare a Ţării, prezentată corpului diplomatic

scris de D.S.S.
50 afisari

Joi, 18 iunie a.c., la iniţiativa Departamentului Securităţii Naţionale, a avut loc, la Palatul Cotroceni, o întâlnire între reprezentanţi ai corpului diplomatic din statele membre ale NATO şi ale Uniunii Europene cu reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale.

corp diplomatic cotroceniSubiectul principal al întâlnirii a fost prezentarea viziunii strategice, a principalelor elemente de conţinut şi a direcţiilor de acţiune din noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării, mai ales din perspectiva statutului României de membru al NATO şi al UE. Prezentarea, în premieră, a acestui document în faţa reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat la Bucureşti a fost urmată de un dialog pe subiecte de interes comun privind Uniunea Energetică și comunicarea strategică la nivelul Uniunii Europene.

După prezentarea şi aprobarea în unanimitate în comisiile de specialitate ale Parlamentului României din data de 17 iunie a.c.,  Klaus Iohannis urmează să prezinte noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării în cadrul şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului săptămâna viitoare, luni, 22 iunie.

VEZI AICI Strategia Națională de Apărare 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult