Acasa Top SecretArmata Preşedinţia a publicat Ghidul Strategiei Naţionale de Apărare

Preşedinţia a publicat Ghidul Strategiei Naţionale de Apărare

scris de D.S.S.
12 afisari

Aprobat în cadrul şedinţei CSAT din 10 decembrie a.c., Ghidul Strategiei Naţionale de Apărare se adresează publicului larg, în perspectiva dezvoltării unui dialog interactiv pe teme de securitate naţională.

Luni, şedinţă CSAT: Industria de apărare şi planul de înzestrare până în 2022Documentul facilitează înţelegerea modului în care statul, respectând drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului, îşi exercită, prin instituţiile sale, atribuţiile privind securitatea ţării şi siguranţa cetăţenilor săi.

Cadrul propus de Ghid se concentrează asupra a două din conceptele promovate de Strategia Naţională de Apărare, care stau la baza înţelegerii şi implementării acesteia: securitatea naţională extinsă şi cultura de securitate.

Ghidul promovează ideea că asigurarea securităţii este un drum cu dublu sens: de la stat la cetăţean şi de la cetăţean la stat.

Din această perspectivă, documentul se doreşte a fi o primă etapă în dezvoltarea acestei culturi de securitate, avansând ideea construirii unui parteneriat civic în vederea stabilirii unor standarde înalte de securitate colectivă şi individuală – obiectiv asumat prin Strategia Naţională de Apărare.

 Ghidul Strategiei Naţionale de Apărare poate fi accesat AICI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult