Criza loveste Iranul. Isi retrage trupele de elita din Siria | Ziua Veche
Acasa Top SecretArmata Presiunile interne fac ca Iranul să îşi retragă trupele de elită din Siria

Presiunile interne fac ca Iranul să îşi retragă trupele de elită din Siria

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Din cauza crizei economice care a lovit ţara şi a criticilor dure cu privire la costurile pe care le presupune sprijinul acordat Siriei, Iranul şi-a retras 275 de membri din Unitatea 400.

Criza economica loveste Iranul. Isi retrage trupele de elita din Siria (foto:vosizneias.com)

Soldaţii chemaţi înapoi în Iran aparţin unei brigăzi cunoscute ca Unitatea 400, care face parte din forţa de elită al-Quds şi a luptat alături de aparatul de securitate al lui Assad împotriva rebelilor sunniţi. Aceştia au plecat din Siria săptămâna trecută, potrivit unei surse din cadrul serviciilor secrete occidentale, informaţie confirmată de ruda unui ofiţer din cadrul acestei brigăzi.

Retragerea a fost văzută ca un semn de slăbire a încrederii liderilor şiiţi iranieni în capacitatea lui Assad de a supravieţui acestei revolte şi are loc în timp ce Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, se confruntă cu o provocare neaşteptată, determinată de prăbuşirea monedei iraniene şi proteste de stradă la Teheran. Totodată, ministrul britanic al Apărării, Philip Hammond, a anunţat, duminică, potrivit mediafax, că „Dacă intensitatea presiunii economice începe să se traducă prin perturbări şi manifestaţii pe străzile din Teheran care ar putea ameninţa regimul, atunci acesta ar putea să îşi schimbe atitudinea” legată de proiectele nucleare „nebune”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult