Acasa Top SecretArmata Probleme medicale grave la bordul fregatei „Regele Ferdinand”

Probleme medicale grave la bordul fregatei „Regele Ferdinand”

scris de D.S.S.
7 afisari

Un membru al echipajului fregatei „Regele Ferdinand”, care participă la o acţiune împotriva pirateriei în largul coastelor Somaliei, a fost evacuat de urgenţă, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, către cel mai apropiat spital de la ţărm, după ce a avut grave probleme de sănătate.

FREGATA REGELE FERDINAND

FREGATA REGELE FERDINAND

Potrivit unui comunicat de presă al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), Georgiana Florentina Predescu, caporal clasa a III-a, a fost evacuată de urgenţă, cu elicopterul Puma Naval de la bordul fregatei, către cel mai apropiat spital de la ţărm „ca urmare a evoluţiei nefavorabile a stării de sănătate, pentru efectuarea unor investigaţii medicale amănunţite”.

În comunicatul SMFN nu se precizează de ce anume suferă caporalul, dar se menţionează că militarul a fost însoţit permanent de o echipă medicală de la bordul fregatei până la o unitate medicală din capitala Somaliei, Mogadiscio, unde a primit îngrijiri medicale.

„La recomandarea medicilor militari din Mogadiscio şi cu sprijinul ambasadorului României în Kenya, Excelenţa Sa Iulia Pataki, Georgiana Predescu a fost preluată de un avion militar pentru a fi transportată la o facilitate medicală de rang superior din Nairobi, fiind asistată pe timpul acestui transfer şi de un medic român de specialitate aflat în capitala Kenyei” , se mai arată în documentul citat, care mai precizează că starea militarului este, la acest moment, stabilă.

1 comentariu

Marius 26-11-2012 - 09:14

O fi ramas gravida doamna caporal…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult