Acasa Top SecretArmata Programul TBT 8×8. Teste pentru SAUR 2

Programul TBT 8×8. Teste pentru SAUR 2

scris de M.A.
177 afisari

Ministrul Apărării Naţionale va vizita marţi Uzina Automecanică Moreni. Vor fi discutate aspecte ale programului pentru realizarea Transportorului Blindat pentru Trupe (TBT 8×8) şi va fi testat operaţional, dar şi în poligon, Transportorul SAUR 2.

Programul TBT 8x8. Teste pentru SAUR 2

SAUR 2

Programul „Transportor blindat pentru trupe 8×8” este primul dintre proiectele concepute pentru revigorarea industriei naţionale de apărare, asigurând, în acelaşi timp, dotarea Armatei României cu un produs performant, cu grad de protecţie, mobilitate şi capacitate de luptă ridicate, competitiv pe plan mondial

Transportorul blindat pentru trupe (TBT 8×8) va fi un vehicul blindat de transport şi luptă, proiectat să asigure protecţia (la nivel minim 3) a grupei de infanterie împotriva schijelor, gloanţelor, armamentului uşor de infanterie, precum şi împotriva efectelor CBRN (chimice, bacteriologice, radiaţii nucleare), pe timpul executării misiunilor specifice.

Platforma produsului de bază TBT 8×8 este proiectată pentru:

Programul TBT 8x8. Teste pentru SAUR 2

Programul TBT 8x8

Posibilitatea configurării în diferite variante: transport trupe, punct comandă, vehicul de recuperare, ambulanţă, cercetare NBC, sau maşină de luptă echipată cu diferite sisteme de arme (mitralieră calibru 12,7 mm, tun calibru 25 mm şi mitralieră calibru 7,62 mm, aruncător calibru 120 mm, rachete sol-aer sau anti-tanc).

Integrarea echipamentelor compatibile NATO şi Comunitatea Europeană, fabricate de industria românească, implicarea în programele NATO, crearea de parteneriate strategice, suport logistic pentru Armata României pe termen îndelungat.

În vederea îndeplinirii misiunilor ce îi revin, TBT 8×8 asigură şi satisface o serie de cerinţe grupate în următoarele categorii: mobilitate, capacitate de supravieţuire, putere de foc proprie, comandă, control şi comunicaţii.

2 comentarii

IngerAlbastru 08-10-2013 - 14:16

Stie sa si inoate??? deja este de mare performanta!!! si are utilitate in cazuri de forta majora provocat de fenomene naturale!!!

Teddy 09-10-2013 - 01:40

o chestie buna. intreaga industrie de aparare trebuie repornita… atat cat a mai ramas din ea. cercetarea si dezvoltarea de produse noi e critica. de la bocanci si catarame pana la masini de lupta. altfel ajungem sa le cumparam scump si cu tzaraita din te miri ce tzara din vest sau din america de sud

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult