Acasa Top SecretArmata Provocare moscălească. Rusia trimite nave de război în Siria pentru a bloca o intervenţie militară

Provocare moscălească. Rusia trimite nave de război în Siria pentru a bloca o intervenţie militară

scris de M.A.
11 afisari

Provocarea moscălească. Rusia trimite nave de război în Siria pentru a bloca o intervenţie militară. Acestea au intrat luni în apele teritoriale ale Siriei, în apropiere de portul Tartus.

Nave rusesti

Potrivit canalului de televiziune Al Arabiya, marina rusă a sosit în estul Mediteranei pentru a culege informaţii secrete, transmite Moldpres.

Conform unor surse apropiate preşedintelui sirian Bashar al-Assad, preluate de DEBKAfile, navele ruseşti nu vor ancora în portul Tartus. Misiunea militară rusă, potrivit surselor menţionate de agenţia israeliană de presă, este prevenirea oricărei intervenţii militare străine, dinspre mare, în Siria.

La Tartus se află o bază navală rusească, în curs de modernizare, astfel încît Moscova ar avea motive întemeiate pentru trimiterea navelor sale în estul Mediteranei. Ziarul Tehran Times, care citează o sursă anonimă din cadrul guvernului rus, a explicat că prezenţa navelor de război ruse în largul coastei siriene are menirea de a arăta NATO că Moscova nu va permite declanşarea unei acţiuni militare împotriva Damascului sub pretextul unei misiuni umanitare.

In august 2010, comandantul Marinei ruseşti, amiralul Vladimir Visotki anunţa că o instalaţie rusească de alimentare şi mentenanţă, situată lângă Tartus, port sirian la Marea Mediterană, va fi modernizată pentru a putea primi, dupa 2012, nave grele de război. “Tartus va fi dezvoltat ca o bază navală. Prima etapă de dezvoltare şi modernizare va fi încheiată în 2012″, a declarat amiralul Vladimir Visotki, adaugând că aceasta ar putea servi, atunci, ca bază pentru crucişătoare şi chiar pentru portavioane.

1 comentariu

Cercul 22-11-2011 - 20:57

Trebuie notificati tiganii romani sa mearca cu trancarurile sa adune navele rusesti, ca-i rost de bani.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult