Acasa Top SecretArmata Racheta nord-coreeană a fost lansată, dar s-a dezintegrat

Racheta nord-coreeană a fost lansată, dar s-a dezintegrat

scris de Stefan Galai
10 afisari

Coreea de Nord a lansat, vineri, racheta cu rază lungă de acţiune care trebuia să plaseze pe orbită un satelit civil însă aceasta s-a dezintegrat la câteva minute după lansare.

racheta„La câteva minute după lansare, racheta s-a dezintegrat în mai multe părţi”, a declarat, vineri, presei un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării sud-coreean, informează Agerpres.

„Se pare că lansarea rachetei a eşuat”, a explicat el.

Coreea de Nord a admis că racheta sa cu rază lungă de acţiune a eşuat în încercarea de a plasa un satelit pe orbită.

Surse din Ministerul rus al Afacerilor Externe au declarat că lansarea acestei rachete de către Coreea de Nord contravine unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, informează, vineri, Interfax.

„Rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU 1874 îi cere direct Coreii de Nord să se abţină de la orice lansare cu utilizarea rachetelor balistice. Aceasta vizează atât lansările militare, cât şi pe cele civile”, au afirmat sursele citate.

Lansarea rachetei a fost condamnată de către miniştrii de Externe ai statelor dezvoltate din grupul G8, care au făcut o declaraţie comună, menţionează Gazeta.

Puterile regionale au afirmat că ceea ce Coreea de Nord a descris drept lansarea unui satelit de observare terestră, la câteva luni după ce Kim Jong-un l-a succedat la conducere pe tatăl său, constituie un test deghizat al unei rachete balistice cu rază lungă de acţiune.

9 comentarii

pentalfa 13-04-2012 - 13:19

….s-a DEzINTEGRAT..asa…PUR si SIMPLU,pe cine „tuneaza” sau „racheteaza” KIM KIN?

pathfinder 13-04-2012 - 13:29

Io zic ca de fapt era ruseasca.
Numai ca le-a fost rusine la moscali de un nou esec si au incercat-o la astia.
😉

Ereticu1 13-04-2012 - 13:55

Istoria a consemnat prima racheta din istoria omenirii in … Corea, in timpul dinastiei Joseon. Povestea romantata a inventarii rachetei (si folosirea ei cu succes) o regasiti in filmul „The Divine Weapon”.

tomi 13-04-2012 - 14:43

Ca sa recoerctam istoria, Coreea nu avea habar ce este ciomagul cind CHINA in urma cu 3000 de ani invetasera praful de pusca si cu ajutorul ei dezvoltasera lansarea unor mici rachete.De fapr utilizarea rechetelor chinezesti antice era propulsia sagetilor la mare distanta.Tati ia o carte de istorie in mina inaite de a face declaratiii marete.

Ereticu1 13-04-2012 - 19:48

Gresiti. Acum 3000 de ani si chinezii tot la ciomag erau.
Conform Wikipedia (nu e cea mai credibila dar e cea mai comoda sursa): „In China sunt amintite în Dinastia-Song (960 – 1279) prin anul 1044 în Wu Jing Zong Yao (o culegere de tehnici militare) incendii provocate de amestecuri de salpetru.
Se presupune că chinezii deja în secolul XIII au folosit bombe umplute cu praf de pușcă, această informație stă în contradicție cu legea mongolilor din 1330, care interzic chinezilor toate experimentele militare, la fel cercetările arheologice nu au găsit prin examen radilogic urme de praf de pușcă, din timpul respectiv.”
Iar dinastia Joseon incepe in 1393, iar actiunea filmului de care am vorbit mai sus este contemporana cu perioada in care apar primele mentiuni istorice despre praful de pusca in China.

tomi 13-04-2012 - 14:30

Baieti nu va mai spargeti capul cu teorii inutile,dupa lansare de pe partea COREII de SUD amerericanii au folosit ca aplicatie pe viu superlaserul NAUTILUS care a dezintegrat marea si primitiva rachetsa nord coreana.
Simplu si nu lasa urme.

Ciu Huhu 13-04-2012 - 15:10

Ba Tomi scelerat terorist ovreu, recunoasdte ca ti ai pus o bomba la racheta nord coreana!

tomi 13-04-2012 - 15:13

Recunosc..si ce sa fac acum ai vrea s-o repar?

tomi 13-04-2012 - 15:07

Cu multă stimă şi respect,din tot sufletul urez UN PASTE FERICIT SI SARBATOAREA PRIMAVERII SFINTE tuturor prietenilor de pe forum, forumişti,redactori şi jurnalişti,tuturor multă sănătate,realizări şi bucurii.Mai adaug o urare pentru noi toţi: ROMANIA,MULT NOROC SI INDEPENDENTA, SINGURUL TAU CONDUCATOR SA FIE POPORUL ROMAN.
tomi

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult