Acasa Top SecretArmata Rachete ruseşti de tip S-300 destinate Siriei

Rachete ruseşti de tip S-300 destinate Siriei

scris de M.I.
23 afisari

Rusia a fabricat o parte dintre rachetele sol-aer de tip S-300 destinate Siriei, însă livrarea prevăzută în primăvara lui 2013 a fost amânată pentru 2014, în pofida unui avans plătit de Damasc, scrie în ediţia de vineri cotidianul rus Vedomosti.

Potrivit ziarului Vedomosti, care citează rapoarte ale unor firme producătoare de armament, o parte a comenzii siriene a fost fabricată, dar a fost reţinută în Rusia, deşi Siria a plătit în avans câte sute de milioane de dolari.

Contractul de livrare către Siria a patru complexe S-300, în valoare de aproximativ un miliard de dolari, a fost încheiat în 2011.

Pe 4 iunie, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova nu a livrat „pentru moment” rachete de tip S-300 Siriei, pentru a nu „rupe echilibrul de forţe”.

Vicepremierul sirian Qadri Jamil a declarat la sfârşitul lui iulie, în cursul unei vizite în Rusia, că acordurile de livrare de rachete de tip S-300 sunt în continuare „în vigoare”.

Livrarea acestor arme capabile să intercepteze în zbor avioane sau rachete teleghidate, un echivalent rus al sistemului american PATRIOT, îngrijorează mai ales Israelul, care se teme că acestea ar putea ajunge pe mâna mişcării şiite libaneze Hezbollah, un aliat al Damascului.

Instalarea unui asemenea sistem de apărare sol-aer ar complica orice plan al Statelor Unite sau aliaţilor lor de a efectua lovituri aeriene, instala o zonă de excludere aeriană în spaţiul aerian al Siriei sau de a interveni în vederea securizării sau anihilării unor arsenale chimice.

2 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 09-08-2013 - 17:11

Istoria da dovada ca, ciclic, ii place sa se intoarca cu fundul in sus. daca pina mai acum vreo patrujde ani evreii munceau in „over time” sa casapeasca la arabi, acum istoria s-a intors cu fundul in sus, si, arabii, suparati foc pe evrei ca nu-i mai casapesc, au inceput sa se casapeasca intre ei, ducind dorul anilor 60 cind evreii ii „calcau” precum cocosul gaina. Asta dovedeste ca nici evreii nu mai „este” ce erau! Ce n-ar da egiptenii sa mai fie invadat o data de catre evrei! Cit le duc ei dorul. Acum au ramas de izbeliste si se multumesc cu niste rablagiti si damblagii de la „alcaida”. Pai, bine, domnule, se compara? Se compara niste pustani de 14 ani de la alcaida cu „soldatelele” evreice pistruiate, roscate si trase ca prin inel? Ce bine le-ar veni iranienilor sa fie luati cu asalt de niste regimente de soldatele evreice focoase si infocate. N-ai mai vedea arab stind pe cur din cauza durerilor! CUM SA-I NU-I URASTI PE EVREI? De ce nu mai invadati pe nimeni, ma? De ce v-ati puturosit? Ati dat de bine? Tocmai acum cind va asteapta toata arabimea? V-ati incuiat intre granite si nu primiti decit romani la munca la negru. Sa stiti ca nu-i de gluma. Daca n-o sa va duceti voi peste ei, or sa vina ei peste voi. Si nu ca ar dori ei, arabii, ci, mai mult din cauza chemarilor evreicelor care s-au cam saturat de aceiasi fraieri cu cirlionti la perciuni si palarii pleostite! Vor si ele ceva mai de „soi” ! Uitati-va si d-stra pe youtube si vedeti cit de mult sufera soldatelele evreice din cauza ca n-au si ele cine sa le incalzeasca … spiritele. De ce atita suferinta, cind, la doi pasi, e o mare de arabi, gata sa le potoleasca d.t.p.d.v. !!!! Sharom, care de 7 ani se incapatineaza sa dea ortul popii, ar trebui sa-si ia inima-n dinti si sa se adreseze poporului evreu cu o ultima dorinta (plagiindu-l pe Antonescu, un fost prieten de-al lui): Arabi treceti Ierihonul! Sa vedeti atunci „lupte libere”!

pathfinder 09-08-2013 - 17:23

🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult