Acasa Top SecretArmata Răniţii din Afganistan au primit „Onoarea Armatei României”

Răniţii din Afganistan au primit „Onoarea Armatei României”

scris de D.S.S.
13 afisari

Miercuri, 18 mai, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a conferit emblema „Onoarea Armatei României”, cu însemn de război, locotenentului George Olteanu, plutonierilor-majori Marius Apostol şi Daniel Riza şi caporalului Nicolae Barbu, în semn de apreciere pentru înalta competenţă profesională, curajul, spiritul de sacrificiu, dăruirea şi iniţiativa în îndeplinirea misiunilor de luptă încredinţate în teatrul de operaţii din Afganistan.

Militarii romani raniti in interiorul unui MRAP au fost decorati

Ministrul Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă, i-au vizitat pe locotenentul Olteanu şi pe plutonierul-major Riza, aflaţi în prezent la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC). Ministrul apărării naţionale le-a înmânat personal medalia celor doi militari, urmând ca plutonierul-major Apostol să primească distincţia în Germania, unde se află la tratament, iar caporalul Nicolae Barbu, în teatrul de operaţii din Afganistan.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a fost informată de către echipa medicală despre evoluţia stării de sănătate a celor doi pacienţi şi despre progresele înregistrate în recuperarea lor.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea conferă emblema "Onoarea Armatei României", cu însemn de război, locotenentului George Olteanu - foto Valentin Ciobîrcă

Ministrul i-a îmbărbătat pe cei doi militari şi i-a asigurat de tot sprijinul său şi al conducerii armatei, atât în perioada internării în SUUMC, unde beneficiază de condiţii optime de tratament, cât şi după externare, odată reîntorşi la familii.
Plutonierul-major Apostol Marius se află în continuare internat în spitalul militar din Landstuhl (Germania), unde urmează un tratament de recuperare, evoluţia stării sale de sănătate fiind favorabilă.
Caporalul Nicolae Barbu şi-a reluat activitatea, încă din data de 1 mai, în baza Lagman din Afganistan.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea oferă un cadou simbolic plutonierului major Daniel Riza - foto Valentin Ciobîrcă

Cei patru militari din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab au fost implicaţi într-un incident  în data de  1 mai a.c., în timpul unei misiuni pe autostrada A1 din Provincia Zabul, Afganistan, când autovehiculul blindat, tip MRAP (vehicul rezistent la mine şi protejat împotriva ambuscadelor), în care se aflau, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Joi, 19 mai, va  avea ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii Afganistan a Elementului de Comandă şi Control Zabul şi a Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”.

3 comentarii

SOTIE DE MILITAR 18-05-2011 - 16:22

OARE SA AVEM INCREDERE IN COMUNICATELE DE PRESA ALE MAPN, DACA Plutonierul-major Apostol Marius A AVUT DECT O FRACTURA A GLENZA PICIORULUI STANG DE CE SA AFLA LA UN SPITAL DIN GERMANIA? SPER DIN TOT SUFLETUL SA FIE DOAR O FRACTURA… SI INSANATOSIRE GRABNICA CELOR 4 EROI!

digital 18-05-2011 - 19:32

in comunicate puteti avea incredere,stimata doamna,in mapn habar n-am!!

Didos 19-05-2011 - 05:14

Pentru ce ne mor si ne-au murit ostasii nostrii pe campurile de lupta din fosta Jugoslavie, Irak si Afganistan ? Pentru ce , ma rog si pentru cine ? Pentru patrie si popor ? Ma indoiesc ! Va veni o zi cand cineva va trebui sa dea socoteala ! Si culmea cinismului:dupa ce ostasii sunt raniti sau ucisi sunt decorati si avansati in grad, ca sa creada tot romanul ca au facut acte de bravura in slujba lui !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult