Acasa Top SecretArmata Rasmussen: Europa trebuie să cumpere mai multe drone

Rasmussen: Europa trebuie să cumpere mai multe drone

scris de D.S.S.
33 afisari

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a făcut apel joi la țările europene să achiziționeze mai multe drone și să își consolideze industria de apărare, care este ‘prea națională și fragmentată’, relatează France Presse.

Pentru a rămâne ‘puternică’, NATO ‘are nevoie de o Europă puternică în termeni de capacități, industrie a apărării și angajament politic’, a declarat Rasmussen într-un discurs cu privire la ‘viitorul Alianței Nord-Atlantice’ rostit la Bruxelles.

‘Mi-ar plăcea ca europenii să joace un rol prin achiziționarea mai multor drone pentru a consolida monitorizarea, mai multe avioane de mare capacitate și avioane de aprovizionare în zbor pentru a-și spori capacitățile de desfășurare, mai multe radare pentru nave’, a detaliat el.

Europa ‘are nevoie de o bază industrială puternică’, dar, ‘până în prezent, industria de apărare europeană rămâne prea națională și prea fragmentată’, a continuat Rasmussen.

Aceste vorbe amintesc de declarațiile insistente din ultimii ani ale Statelor Unite ale Americii, de departe cele mai importante contributoare la NATO, care le cer europenilor să nu își reducă drastic eforturile de apărare în pofida crizei economice, notează AFP.

În opinia lui Rasmussen, dacă tendința actuală de reducere a cheltuielilor nu va fi inversată, ‘Europa va pierde mijloacele’ de a interveni, ceea ce înseamnă ‘că își va pierde capacitatea de influență’. Rasmussen așteaptă ‘un angajament politic solid’ al liderilor Uniunii Europene cu ocazia summitului acestora din decembrie, ce va fi consacrat mai ales apărării.

5 comentarii

Salut 19-09-2013 - 17:46

Hehehe, trebuie si industria de armament sa vanda undeva. Cu Siria asta nu iese razboiul planificat, prin alte parti e moale rau….macar Europa „sa cumpere mai multe drone”.

PS: Am asa un sentiment ca Romania, prin Comankiorul Suprem va raspunde „Prezent” apelului disperat al industriei de armament de aiurea, sa nu le ramana copilasii pe drumuri la patroni.
Sa vezi dezbateri in societatea romaneasca! S-o vezi pe Udrea deplangand lipsa unor drone adecvate pe cerul Bucurestilor! Da, Udrea, ce va mirati? n-a facut Colegiul National de Aparare? Si, sic, nici macar nu intra la categoria „baba si mitraliera”, invidiosilor !

digital 19-09-2013 - 19:09

te înșeli amarnic, nutzii intră la categoria“baba, laba si mitraliera”!

digital 19-09-2013 - 19:11

pentru liniștea cetățeanului ascultat de servicii,mai trebuie și câteva…drone!
tacâm complet!

balosul 20-09-2013 - 14:14

noi avem vreo cateva drone ce-i drept mai vechi asa ca nu ne trebe ca face ponta copy paste si le inmulteste

digital 21-09-2013 - 17:09

așa e mă, ai tu ceva drone acasă, la deeblă!
unde le ții, la mansardă cumva?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult