Acasa Top SecretArmata Război în sindicatul militarilor. Acuzaţii de furt

Război în sindicatul militarilor. Acuzaţii de furt

scris de Marin Neacșu
2.379 Afisari

 O scrisoare a unui general român în rezervă, Generalul Ioan Zăpor a împărţit lumea sindicală militară în mai multe grupuri.

 Unii citesc, se crucesc şi aşteaptă sperând că valurile vor fi mici şi nu se vor îneca .

 Unii citesc, se crucesc şi aşteaptă şi ei un răspuns de la cei ce ar trebui să îi informeze oficial cu privire la datele conţinute în scrisoarea domnului general.

SCMD-Dogaru

Razboi in Sindicatul Cadrelor Militare

 Unii citesc şi nu se crucesc, pentru că bănuiesc de mult că ceva nu e în regulă, dar aşteaptă şi ei să se ridice şi cei ce până acuma nu ştiau despre ce e vorba.

 Unii citesc şi se crucesc sperând că totuşi nu e nimic adevărat, totul e un bluff, o păcălaeală şi nu şi-au încredinţat banii şi speranţele unor oameni care nu le meritau încrederea.


Subiectul scrisorii şi datele referitoare la un control de audit se pot citi  aici 

 Cert este că pe blogurile membrilor sindicatului unde au apărut informaţiile, dezbaterile sunt în toi, se dau pumni, se dă la ficat, iar în timpul ăsta, cei care ar trebui să pună capăt discuţiilor prin publicarea unui raport financiar executat de o comisie de specialişti din cadrul sindicatului şi când spun asta mă refer atât la conducerea sindicatului, cât şi membrii comisiei de control, tac chitic, şi se fac că nu văd şi nu îi interesează discuţiile. Domnul Dogaru Mircea preşedintele sindicatului a dat un răspuns vag, într-un comunicat intern, învinuind pe nu ştiu cine că încearcă să destabilizeze mişcarea sindicală militară şi că toate învinuirile care apar aiurea prin presă sau bloguri sunt comandate de duşmanii sindicaliştilor.

 Cert este însă că acest control financiar a avut loc, tot în urma unui alt control efectuat în toamnă, când sindicaliştii au fost nemulţumiţi de ceea ce li s-a prezentat şi au cerut un alt control. De atunci şi până un prezent, din structurile superioare ale sindicatului şi-au dat demisia mai multe cadre militare în rezervă, printre care consilierul juridic al SCMD şi alţi preşedinţi de filială, cei mai mulţi dintre ei, nemulţumiţi de modul în care este condus şi gestionat sindicatul. Problemele sunt totuşi mai grave decât par, învinuirile aduse de domnul general Zăpor fiind deosebit de grave, unele cu tentă penală şi nu mai lipseşte decât o cerere de acţionare în instanţă pentru ca totul să explodeze.

 La oră la care scriu acest material, conducerea sindicatului, deşi rugată insistent să prezinte raportul comisiei de control, nu a facut acest lucru, tratându-şi sindicaliştii cu indiferentă. Dacă Legea 53 nu ar fi protejat sindicatul de controlul Curţii de Conturi, poate aceasta ar fi făcut lumina. Cert este că ceva e putred în Danemarca şi până la urmă cineva va trebui să explice militarilor ce s-a întâmplat cu câteva miliarde de lei care se pare că au cam dispărut din visteria Sindicatului pe articole care nu au tangenţă cu activităţile sindicale sau cheltuieli care s-au făcut discreţionar, fără bază legală, fără o documentaţie şi discuţie prealabilă în cadrul conducerii sindicatului. Păcat de acest sindicat care la un moment dat părea singurul neatins de otrava lăcomiei liderilor. Se pare că totuşi în România nu poţi să desfaci borcanul cu miere fără să te lingi pe degete. Ce va urma ? Cum se va termină povestea? Greu de prevăzut, filialele sunt prea ocupate cu problema pensiilor, ca să mai reacţioneze la semnale de alarmă din interior si prin prisma acestui lucru, se pare că lucrurile vor trena până la uitare.

16 comentarii

Denali 05-02-2011 - 03:47

hmmmm….Dl Neacsu , nu are nici un comentariu pe marginea acestui articol…

Probabil ca Basescu a infiltrat si corupt si aceasta cloaca a eroilor neamului…nu-i asa dle Neacsu ?…

ValVerde 05-02-2011 - 05:26

Ai mintea imbirligata.
Ia spune-mi tu de ce ar trebui sa-mi ascund pseudonimul in spatele altui pseudonim daca asi vrea sa te injur, mai cracanel ?

Crezi ca dublul anonimat ma face mai curajos??? Esti cel putin atit de imbecil cum imi imaginam, trompisor.

Acestea fiind spuse, Spiridon are tot dreptul la opiniile lui, mai ales ca mi se par cu picioarele pe pamint si la obiect.

Obisnuieste-te sa ti se spuna ca esti diferit, intr-un mod de neinvidiat

urbos 05-02-2011 - 06:31

N-ar trebui, dar chestiile astea iti caracterizeaza tabara. Prietenii tai jidani exceleaza. Astia sinteti, niste animale, prosti si bolnavi psihic, asa ca oricat te-ai dezice, tot din gramada aia faci parte.

mihai 05-02-2011 - 09:24

Nu ziarul il citesc, ci „comentariile”, fac toate paralele prin tonul sobru-urbos, decent, fara expresii triviale, fara atacuri la persoana, exact cum Ziua veche o cere. Bravo!

Mache 05-02-2011 - 19:59

Auzi dom’le, cica „lumea sindicala militara”! Ce-i aia?! E o adunatura de deseuri umane care printr-un accident nefericit au ajuns sa poarte candva o uniforma militara doar pentru a o dezonora.

E firesc deci ca sefii si reprezentantii lor sa fie doar niste borfasi marunti si meschini. Foarte bine ca sunt pradati. La viata lor oricum n-au facut altceva decat sa fure si sa cerseasca. Jefuirea adcestei vermine e doar un act de justitie…

jan dinu 06-02-2011 - 05:54

Domnul Colonel Neacsu ,pentru ca atzi urcat pe baricade
la lupta informationala vreau sa ne tineti mai tirziu cu noutati
la – faza finala – cu deznodamintul bine explicat de d-stra
aici in paginile ziarului (poate shi cu concursul Mihaelei Carlan)
care deseori are tangente cu subiectul ei de fatza …-:)
EU sunt un bun tzintashi shi va pot acorda acoperirea actiunii
fiind un ochitor de elita .In rastelul meu american am un adevarat
arsenal legal . Preshu Mircea DOGARU sheful – sindicatului miMilitar –
stie s- TRAGA SHI el CU PUSKA ?? Pot sa-i fac cadou
una dar treabuie s-a aiba permis de port arma dar shi -un minimum
instructaj ca _EA (arma ) a fost utilizata de trupele NATO impotriva
comunistilor shi n-are traducere in – rusa – shi nici scheme de folosintza .
Daca are alergii la praful gloantelor pot sa-i ofer shi „aparate
antifonice (zgomote ) Masca poate fi folosita shi in preajma
lui WC Tudor …dar shi cind incepe incolonarea la manifestatii !
Pasati-i – I- Mielu meu …pentru contact
JD-USA

Florin 06-02-2011 - 18:38

Ma uit pe fotografie si ma cuprinde un sentiment de lehamite si am o stare de scarba caracteristica unui om normal care cunoaste unele personaje imortalizate aici. Sa incep, de la stanga la dreapta – purtator de bat de pancarta, cu jumatate de chip, Crisu, fostul sef al serviciului de pasapoarte al judetului Calarasi, pensionat si beneficiar al unei compensatii banesti pe masura, care, imediat dupa pensionare, in civilie a ocupat functia de sef al serviciului de piete si oboare al Mun. Calarasi (dupa umila mea parere, om amarat, necajit, care nu are dupa ce bea apa). Trec mai departe – purtatorul de fluier verde, luat de la gura copiilor, Swider (Paulica pentru cunoscatori) fost comandant de unitate militara, fost sef al SMEPTA din cadrul Prefecturii Calarasi, actualmente directoras intro firma privata ce apartine unui potentat local fluiera pentru traiul exceptional pe care-l are (considerati ca este un amarat?). In planul doi, cu ochelari la ochi, un alt personagiu de poveste pentru cunoscatori – Blendea, fost agent de politie, fost sef de post, tot amarat. Daca acestor personagii le sunt aparate interesele, stimati cititori, este timpul sa ne gandim la copiii nostri, la viitorul lor si nu la oameni carora viata le-a oferit multe privilegii (si inca le mai ofera). Este jenant ca tocmai ei sa apara ca niste cersetori de privilegii.

Liviu 06-02-2011 - 19:27

Da, si eu am participat la un moment dat la o asa-numita „demonstratie sindicala” si cand i-am vazut pe cei din primele randuri, purtatori de sepci si veste colorate care racneau cel mai tare, m-am cam lasat iremediabil … Adevarul este ca printre multe alte „trasaturi” care ne carcaterizeaza si care caracterizeaza „capitalistu’ nou”, „romanu’ nou”, nesimtirea si lipsa rusinii sunt poate pe primele locuri !

spartacus 06-02-2011 - 20:41

Florin, l-ai uitat tocmai pe cel mai important, smecherul mare , al cu degetul lasat si cu zambetul ala de vulpoi prins in cotetul de gaini, pentru ca e gainarul sef, marele istoric Dogaru, hotul hotilor, manglitor si drojdier de cursa lunga plangator pe la posturile lui Felix , ginere de fost general, nomenclaturist sadea , turnator si pupicurist pe la ceausei. Astia s-au pus in fruntea sindicatului.

urbos 06-02-2011 - 22:41

Turnator si pupincurist pe la ceausei la fel ca scarnavia securista din capul statului, fiul de catea Basescu, asta ai vrut sa zici, nu-i asa?

spartacus 06-02-2011 - 23:14

Ai dreptate urbos. La fel ca el .

naex 07-02-2011 - 14:10

Il cunosc pe generalul Zapor de cand era tanar locotenent si consider ca are dreptate in ceace spune.Acest om toata viata de militar a fost de o cinste si corectitudine exemplara, a fost un adevarat urmas al adevaratei ofiterimi Romane.A fost un ofiter aspru dar de o corectitudine deosebita [nici odata nu a dat subordonatilor sa execute ceva ce el nu ar fi putut executa] si de aceia cred cu adevarat in ceace a scris si este deosebit de corect si cinstit ca sa urmareasca un avantaj.Domnii tovarasi PricinaDogaru si mai sant cativa generali facuti la apelul bocancilor adjuncti ai lui Ilie Ceausescu [ gl Mahu ] care trebuie sa raspunda ptr fraudarea fondurilor acestei organizatii [trebuie sa fie o lege care sa-i traga la raspundere,ca nu pot fura fara a raspunde]

enea 07-02-2011 - 16:14

Domnule autor, NU EXISTA „LUME SINDICALA MILITARA” pentru simplul fapt ca notiunea de „sindicat” nu poate coexista, conform legilor romanesti (explicite in privinta asta), cu cea de „militar”. Ar trebui sa cercetati mai bine cine a fost militianul-judecator care a aprobat infiintarea unei astfel de facaturi de organizatie si va veti lamuri si cine este in spatele domnilor Dogaru si Pricina.
Articolul e bun totusi si felicitari pentru impartialitatea cu care prezentati intotdeauna lucrurile!

neacsum 08-02-2011 - 00:19

Domnule Enea
Desi in fapt ai dreptate, de jure , gresesti . Citeste bine ce scrie in declaratia Universala a drepturilor Omului, Poi in Consttutia Romaniei, apoi in Legea 54 parca , legea sindicatelor si apoi in Legea 80
Daca in vreuna din aceste legi spune ca militarii nu au dreptul la sindicat sau nu au dreptul sa adere la sindicate , eu iti dau sarut mana . Trecand peste faptul ca acest sindicat este al militarilor disponibilizati dar la care pot adera toti militarii pesnionari, iti fac o surpriza prin a-ti spune ca in legislatia actuala , pot adera si militarii activi la acest sindicat. Citeste legile si apoi vino cu articlolul care interzice asta .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult