Acasa Top SecretArmata Război în Siria. NATO va proteja Turcia

Război în Siria. NATO va proteja Turcia

scris de M.A.
0 afisari

NATO nu îşi va spori rolul în conflictul sirian în afară de a oferi o platformă de dezbatere pentru statele sale membre şi a lucra în vederea apărării Turciei.

Război în Siria. NATO va proteja Turcia

Război în Siria. NATO va proteja Turcia

NATO reprezintă un forum foarte important pentru consultare între alţii săi, iar acum şi cu partenerii săi. Este un lucru important’, a explicat Robert Pszczel, director al biroului de informare NATO din Moscova, transmite Agerpres.

‘Al doilea element este ceea ce facem în sensul protejării şi apărării membrilor NATO care sunt vecini cu Siria, mă refer la Turcia‘, a adăugat el. ‘Pentru aceasta, am mutat baterii Patriot /de apărare antiaeriană/ acolo’, a afirmat Pszczel. NATO a fost de acord să desfăşoare rachete Patriot de-a lungul graniţei turco-siriene în decembrie, ca replică la o solicitare formală a Turciei în acest sens.

Şase baterii de rachete Patriot sunt în prezent operaţionale în sudul Turciei, apărând circa 3,5 milioane de persoane împotriva unor eventuale atacuri cu rachete, conform unui comunicat publicat pe site-ul NATO. ‘Această desfăşurare de forţe este pur defensivă şi reprezintă o demonstraţie concretă a solidarităţii şi hotărârii Alianţei’, potrivit aceleiaşi surse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult