Acasa Top SecretArmata Reacția Armatei române la atacurile rușilor de la granița cu România

Reacția Armatei române la atacurile rușilor de la granița cu România

scris de D.S.S.
129 Afisari

Cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul recentelor atacuri executate de forțele armate ale Federației Ruse împotriva unor ținte civile și a unor elemente de infrastructură critică din Ucraina situate în apropierea granițelor României, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:

 Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate războiul de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina și atacurile nejustificate și ilegale care vizează, împotriva tuturor regulilor internaționale și normelor morale și umanitare, populația civilă și elemente din infrastructura critică a Ucrainei.

În ceea ce privește situația de securitate din apropierea granițelor României, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Armata României continuă implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structurile similare din țările aliate, va continua consolidarea apărării comune pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat. De asemenea, Armata României rămâne fermă în aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea siguranței și libertății de navigație în zona de responsabilitate din Marea Neagră.

2 comentarii

Urs 24-07-2023 - 17:18

Gulgute la MAN că dacă ne ataca rușii suntem cu botul pe labe, sau schimbăm alianța militara

Cetățeanul prostit de sistem 24-07-2023 - 21:36

Acest așa-zis ministru este un neica nimeni. Dar ce e mai grav este că și cohortele de generali sunt niste pulifrici făcuți cu stele prin frauda, trafic de influență, favoruri reciproce (sunt mai mulți decât plutonierii din armata română). Concluzia: habar nu au despre puterea Rusiei, conduc o armata de cea mai joasa dotare, instruire și disciplină precară. Suntem apărați cu gura, cu trompetele neprofesioniștilor și cu visele că ne apără NATO cu nu știu ce mare umbrela. Aiurea !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult