Acasa Top SecretArmata Reacție la acțiunile Rusiei – NATO începe desantul în România

Reacție la acțiunile Rusiei – NATO începe desantul în România

scris de D.S.S.
4 afisari

NATO a anunțat vineri că va desfășura unități de mici dimensiuni în șase țări din estul Europei – Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România și Bulgaria – pentru a ajuta la coordonarea forței create ca reacție la acțiunile Rusiei din Ucraina, relatează agenția Associated Press, citată de ABC News.

nato forta reactie rapidaSecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat vineri, într-o conferință de presă la Bruxelles, că unitățile vor fi primele de acest tip în cele șase țări.

Miniștrii apărării din cele 28 de state membre NATO vor discuta despre noua forță de reacție, care poate interveni rapid în orice punct sensibil din Europa, la reuniunea lor de la 5 februarie.

Stoltenberg a mai spus că țările care vor oferi cele câteva mii de militari ce vor fi pregătiți a fi desfășurați ar urma să fie anunțate săptămâna viitoare. Norvegia, Germania și Olanda sunt pregătite să contribuie. Fiecare unitate are urma să cuprindă numai câteva zeci de militari. Unitățile vor programa și pregăti exerciții militare și vor oferi servicii de comandă și control pentru orice întăriri de care noua forță de reacție ar avea nevoie.

„Vor avea un rol cheie, deoarece vor reprezenta legătura între forțele naționale și forțele NATO. Vor face planuri, vor organiza exerciții, pentru a oferi unele elemente-cheie de comandă pentru întăriri”, a spus Stoltenberg.

Forțele NATO au desfășurat circa 200 de exerciții militare în 2014, iar Stoltenberg a promis că acestea vor continua, în contextul în care Alianța se adaptează la prezența tot mai mare a avioanelor de război rusești în spațiul aerian european. NATO a interceptat anul trecut peste 400 de avioane militare rusești.

„Vom menţine prezenţa militară, prin rotaţie, în partea de est a Alianţei. Va fi cea mai mare consolidare a apărării colective de după sfârşitul Războiului Rece„, a spus Stoltenberg, conform unui comunicat oficial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult