Acasa Top SecretArmata Rebeli proruşi atacă aeroportul de la Lugansk

Rebeli proruşi atacă aeroportul de la Lugansk

scris de A.H.
5 afisari

Rebeli proruşi au atacat marţi aeroportul Lugansk, în estul Ucrainei, aflat sub controlul forţelor loiale Kievului, a declarat un militar ucrainean aflat la faţa locului.

„Am fost atacaţi cu mortiere şi arma automate. Rebelii şi-au concentrat forţele în jurul aeroportului. Aşteptăm întăriri”, a declarat telefonic un paraşutist din cadrul unităţii care asigură apărarea aeroportului din acest oraş care a devenit un bastion al separatiştilor proruşi.

Insurgenţii proruşi au proclamat, în mai, independenţa „republicilor” de la Doneţk şi Lugansk şi au rupt orice legătură cu Kievul.

Forţele „republicii” de la Lugansk, care au preluat săptămâna trecută controlul asupra mai multor posturi de frontieră cu Rusia, deţin în prezent controlul asupra celei mai mari părţi a acestei regiuni care, împreună cu regiunea Doneţk, reprezintă un adevărat „plămân” industrial pentru Ucraina.

Aeroportul internaţional Lugansk este închis de peste o lună, din cauza insecurităţii în regiune.

Deţinerea controlului asupra aeroporturilor a devenit una dintre mizele principale ale conflictului armat dintre separatişti şi forţele ucrainene. Constrolul asupra aeroportului de la Doneţk, atacat de către rebeli la sfârşitul lui mai, a fost reluat de către forţele ucrainene după un contraatac la care au participat avioane de luptă şi elicoptere şi care s-a soldat cu aproximativ 40 de morţi în rândul sepratiştilor, cei mai mulţi de naţionalitate rusă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult