Acasa Top SecretArmata Reprezentanţii Ambasadei SUA, întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale

Reprezentanţii Ambasadei SUA, întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale

scris de M.A.
8 afisari

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a avut o întrevedere joi cu reprezentanţi ai Ambasadei SUA în România.

Reprezentanţii Ambasadei SUA, întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale

Reprezentanţii Ambasadei SUA, întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale (foto: Catalin Ovreiu/ MApN)

Din delegaţia condusă de Duane Butcher, Însărcinat cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA, au făcut parte colonel Roderick E. Dorsey Jr., ataşatul militar al SUA în România şi Joseph Trimble, consilier pe probleme politico-militare.

Încă de la începutul discuţiilor, ministrul Mircea Duşa a mulţumit delegaţiei americane pentru sprijinul constant pe care Statele Unite îl acordă ţării noastre, reiterând faptul că, în cadrul parteneriatulul strategic dintre România şi SUA, relaţiile în domeniul militar sunt unele strânse, implicând o serie de parteneriate pe termen lung în industria de apărare dar şi în misiunile din teatrele de operaţii. Cu această ocazie, ministrul român a transmis felicitările sale pentru nominalizarea noului secretar al spărării, Chuck Hagel.

România îşi va respecta angajamentele asumate prin parteneriatul cu Statele Unite ale Americii şi vom face eforturi ca relaţiile noastre bilaterale în domeniul militar să fie menţinute la standarde înalte şi să fim operativi, pentru ca, ceea ce ne-am angajat să respectăm, să ducem la bun sfârşit. SUA şi România au o relaţie strategică specială. În Irak sau în Afganistan, parteneriatul militar româno-american a funcţionat şi funcţionează perfect”, a spus oficialul român.

Totodată, delegaţia americană l-a felicitat pe ministrul Apărării Naţionale pentru noul mandat. „Susţinem parteneriatul cu România, care s-a dovedit un partener de încredere şi care ne-a fost alături permanent. Zilele trecute, am avut o întâlnire şi cu prim-ministrul Victor Ponta care şi-a exprimat încrederea în dumneavoastră şi ne-a asigurat că proiectele noastre, pe toate planurile, sunt fezabile şi vor fi continuate”, a declarat Însărcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA Duane Butcher.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a transmis că obiectivele legate de misiunile şi responsabilităţile ce-i revin României ca stat membru al NATO şi UE, precum şi cele asumate în cadrul parteneriatului româno-american sunt prioritatea de „Puteţi conta pe faptul că vom finaliza la timp şi la standardele convenite toate preparativele necesare operaţionalizării sistemului antirachetă de la Deveselu. În acest sens, se vor executa lucrările de pregătire a bazei, în ceea ce priveşte căile de acces, utilităţile din zonă, precum şi alte probleme astfel încât elementele de infrastructură să fie funcţionale, conform graficului stabilit”.

6 comentarii

DXN 10-01-2013 - 22:13

Cioculetu’ dusa a inceput sa fie luat serios la intrebari!
Era si cazu’ si timpu’!

DXN 10-01-2013 - 22:20

Am aflat ca dusa este dintr-un catun foarte important al RO: toplita!
🙂

Huhu Ciu 11-01-2013 - 00:45

In expresia din articol „secretar al spărării, Chuck Hagel.” s-ar putea sa lipseasca o litera , si deci corect ar fi pe ruseste „secretar al sUpărării, Chuck Hagel”.

Avram Gheoghe 11-01-2013 - 12:03

SUA (trimisi de Base`) s-au intalnit cu ministrul apararii,pentru a face presiuni asupra ROMANIEI,in ceea ce priveste achizitionarea avioanelor F-16, la mana a 3-a,de la americani.Acesta-i adevaratul scop al vizitei, si nu altul.

Andrei 11-01-2013 - 12:33

Ce-ai ba ….vai ce perspicace esti…ptiu, ptiu…1

LICA 11-01-2013 - 22:43

PARADA TEPELOR DATE DE PREMIERUL TRAIAN VICTOR PONTA, FOSTILOR MILITARI, ASISTATI SOCIALI:
Ce a spus Ponta despre pensiile militare in conferinta de presa a usl din 03 12 2012
luni, decembrie 03, 2012 actualizare pensii, pensii speciale 21 comentarii
„UN MESAJ SPECIAL VREAU SA-L TRANSMIT CATRE ACEI MILITARI, E VORBA DE UN NUMAR DE APROXIMATIV 7.000, DIN MINISTERUL APARARII SI INCA CATEVA MII DIN MINISTERUL DE INTERNE CARE AU AVUT DE PIERDUT LA MOMENTUL RECALCULARII PENSIILOR. IN BUGETUL PE 2013 SI IN MOD ESALONAT(POATE PRIN 2050 !) TREBUIE SA INDREPTAM SI ACEST LUCRU”.CU ATAT MAI MULT SI PENTRU CEI 10-12% , AVEM OBLIGATIA SI IN BUGETUL PE 2013 AVEM INTENTIA CLARA DE A-I ADUCE SI PE EI LA NIVELUL LA CARE CEILALTI COLEGI IN MOD MERITAT AU AJUNS”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult