Acasa Top SecretArmata Republica Moldova vinde 6 MiG-uri 29

Republica Moldova vinde 6 MiG-uri 29

scris de Ziua Veche
11 afisari

Ministrul apararii Vitalie Marinuta a declarat in cadrul unei vizite la Aeroportul militar Marculesti ca cele sase avioane sunt uzate si si-au epuizat resursele, iar reutilarea unui singur avion ar costa in jur de cinci milioane de dolari.

In cazul in care nu vor reusi sa le vanda, autoritatile de la Chisinau ar putea sa le transmita la uzina metalurgica de la Rabnita, a mai spus Marinuta, potrivit corespondentului Agerpres. 

El a adaugat ca din banii obtinuti prin vinderea avioanelor, Ministerul Apararii ar putea sa achizitioneze elicoptere de lupta, care pot fi folosite si in misiuni civile, iar intretinerea lor este mai putin costisitoare decat a avioanelor. 

Potrivit publika.md, primul avion MIG 29 vandut de Republica Moldova, a fost livrat in 1992 Romaniei, in contul unor datorii. Doi ani mai tarziu, patru avioane de vanatoare din dotarea Armatei Nationale au ajuns la rebelii din sudul Yemenului. Acum 13 ani, Statele Unite au cumparat 19 avioane de vanatoare, contra sumei de 40 de milioane de dolari. De asemenea, in ultimii 9 ani Moldova a vandut 41 avioane militare de transport.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult