Acasa Top SecretArmata ROFND XXI s-a întors din Kosovo

ROFND XXI s-a întors din Kosovo

scris de Ziua Veche
2 afisari
Marţi, 15 martie, la sediul Batalionului 32 Infanterie „Mircea” din Timişoara, a avut loc ceremonia militară prilejuită de repatrierea din teatrul de operaţii Kosovo a militarilor detaşamentului ROFND XXI.

ROFND XXI s-a întors din Kosovo

ROFND XXI s-a întors din Kosovo

În mesajul transmis cu această ocazie, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea le-a urat celor 86 de militari ai detaşamentului „Bun venit acasă!”, felicitându-i pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunea încredinţată în teatrul de operaţii din Kosovo, la standardele de performanţă necesare: „Aţi încheiat cu succes o etapă din parcursul dificil spre normalitate a vieţii economico-sociale din Kosovo. La încheierea misiunii, vă mulţumesc, pentru rezultatele obţinute şi pentru profesionalismul, devotamentul şi curajul de care aţi dat dovadă„.

Mulţumind tuturor familiilor care au asigurat militarilor un permanent suport moral de acasă, ministrul Gabriel Oprea a trecut în revistă principalele misiuni îndeplinite de militarii ce au încadrat, în Kosovo, structurile ROFND de-a lungul celor 21 de rotaţii: „În cei nouă ani de prezenţă continuă în această zonă de operaţii, militarii români au asigurat, în cooperare cu aliaţii şi partenerii noştri, un mediu stabil de securitate pentru buna desfăşurare a activităţii autorităţilor locale şi a organizaţiilor internaţionale. Suntem deosebit de mândri că Armata României a reuşit să trimită în teatrele de operaţii asemenea structuri, foarte bine pregătite, precum detaşamentele ROFND, care pot raporta „Kosovo, misiune îndeplinită!”.

Referindu-se la activităţile pe care le îndeplinesc militarii români care îşi continuă misiunea în această regiune, ministrul apărării naţionale a evidenţiat faptul că „misiunea NATO din Kosovo a trecut în acest moment în etapa a doua de tranziţie a prezenţei de descurajare, care implică reduceri progresive de forţe. Şi în această fază România continuă să susţină eforturile comunităţii internaţionale pentru stabilizarea zonei şi menţinerea unui mediu de securitate sigur„.

La ceremonie au participat, alături de rudele militarilor întorşi din misiune, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Dumitru Scarlat, comandantul Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, general de brigadă Gheorghe Simina, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult