Acasa Top SecretArmata România, 12 avioane F-16 “portugheze”, din 2017

România, 12 avioane F-16 “portugheze”, din 2017

scris de M.A.
83 afisari

România ar urma să aibă o escadrilă de 12 avioane de tip F-16 achiziţionate din Portugalia, avioane ce vor putea fi folosite din 2017, a declarat luni ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

România, 12 avioane F-16 “portugheze”, din 2017

România, 12 avioane F-16 “portugheze”, din 2017

„Un punct aparte în discuţiile noastre (n.r. – cu omologul portughez) a fost cel legat de derularea programului referitor la înzestrarea Armatei Române cu o escadrilă de avioane de tip F-16. Discuţiile se poartă, deocamdată, la nivel tehnic. Urmează, probabil, pe la sfârşitul lunii mai, să finalizăm documentele cu partea portugheză şi ulterior cu partea americană până în septembrie, astfel încât din acest an să reluăm programul de înzestrare cu avioane multirol, la nivelul unei escadrile însemnând 12 avioane. În momentul în care vor fi finalizate toate negocierile, vom discuta şi despre sume. În acest pachet intră şi pregătirea piloţilor, şi mentenanţă şi modernizare şi tot. Avioanele le vom putea folosi în momentul în care va expira resursa pe care noi o avem în momentul de faţă pe aparatele MiG-21 Lancer. Atunci vom avea şi o escadrilă pentru poliţia aeriană cu avioane multirol, cu aproximaţie în anul 2017„, a declarat Mircea Duşa, citat de Agerpres.

România şi Portugalia au ca termen luna iunie pentru finalizarea negocierilor privind achiziţionarea avioanelor de tip F-16, aparatele urmând a fi cumpărate la mâna a doua de la portughezi.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a efectuat, marţea trecută, o vizită oficială în Portugalia, la invitaţia omologului său, José Pedro Aguiar-Branco, ocazie cu care au discutat şi despre achiziţionarea de către România a unor avioane F-16 din Portugalia.

”Discuţiile dintre cei doi miniştri s-au axat pe relaţiile bilaterale în domeniul apărării şi pe modalităţile de aprofundare a acestora. Miniştrii au reiterat faptul că România şi Portugalia sunt parteneri solizi în domeniul apărării şi au convenit să reia reuniunile Comitetului Mixt în domeniul Apărării. În cadrul agendei de discuţii, a fost acordată o atenţie specială procesului de achiziţionare de către România a unor avioane F-16 din Portugalia. Cei doi miniştri au trecut în revistă negocierile de ordin tehnic purtate până în prezent de cele două părţi. Aceştia au convenit continuarea negocierilor, stabilind ca termen pentru finalizarea acestora sfârşitul lunii iunie”, preciza Ministerul Apărării Naţionale.

6 comentarii

Adi 22-04-2013 - 15:59

Pina in 2017 Romania va fi aparata de echipa de modele condusa de Mazare si de discursurile lui Eba.

balosul&nila 22-04-2013 - 16:01

pana in 2017 mai e mult cred ca o sa fie doar 1 singur F16 si ala ca macheta de muzeu precum submarinul delfinul, din 48 de cate era vorba la inceput sau injumatatit la 24 apoi la 12 mai taien 2 si ramane 1,bravos , ce sa faci cu 12 bucari si alea ca vai de ele la mana a 2 a

Marius 22-04-2013 - 16:20

Aceasta achizitie are legatura cu Baroso? De ce nu luam direct de la americani ?La doua ore de lupta reala(Dumnezeu sa ne fereasca) nu mai avem avioane.Se pare ca aceste avioane si-au depasit norma de zbor.In ce an sunt fabricate?(nu cand au aparut pe piata)Cat ne costa logistica:pregatirea pilotilor,simulatoare,piese de schimb,pregatirea mecanicilor.adaptarea aparaturii de control de la sol si care sunt foloasele reale?!Cat costa munitia pentru ele?si de unde o cumparam?!Iar cumparam ca sa stam la guvernare?!Apropo-probabil ca din 2014 vom fabrica avioane ,,TUPOLEV”deci mare si potrivita achizitioa asta de F16.=IAR STAM CU FUNDUL IN DOUA BARCI si platim ca sa fim sclavi in UE.Mama ,mama ce mai JUPUIALA.APROPO CAT COSTA 12 bucati F16?-probabil cat 10 Tornado.

urbos 22-04-2013 - 16:28

Lasa asa, ca pana la urma nu mai luam deloc mizerii d-astea, tactica tergiversarii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult