Acasa Top SecretArmata România a preluat comanda aeroportului Kabul din Afganistan

România a preluat comanda aeroportului Kabul din Afganistan

scris de D.S.S.
8 afisari

Vineri, 1 aprilie, Forţele Aeriene Române au preluat oficial comanda Aeroportului Internaţional din Kabul (KAIA), Afganistan, de la Forţele Aeriene Ungare.

Romania a preluat comanda aeroportului din Kabul

Romania a preluat comanda aeroportului din Kabul

La ceremonia prezidată de locţiitorul comandantului Componentei Aeriene a Comandamentului Întrunit al ISAF, general-maior Joachim Wundrak, au participat şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-maior Cârnu Fănică, şi o delegaţie a Statului Major General, condusă de generalul-maior Alexandru Rus.  
După intonarea imnurilor naţionale ale Afganistanului, Ungariei şi României, drapelul KAIA a fost preluat de către generalul de flotilă aeriană Victor Strîmbeanu, comandantul detaşamentului Forţelor Aeriene Române, şi a fost semnat protocolul de predare-primire a misiunii.
La finalul ceremoniei de la Kabul, generalul maior Wundrak a declarat că este convins că echipa românească este entuziastă şi profesionistă, fiind “unul dintre cele mai bine pregătite detaşamente naţionale care îşi asumă coordonarea KAIA, de la debutul operaţiunii ISAF. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi aici pentru poporul şi naţiunea afgană.”   

Kabul Airport

Kabul Airport-misiunea KAIA

România este prima ţară care preia comanda Aeroportului Internaţional din Kabul pentru o perioadă de un an (prin rotirea a două detaşamente la un interval de şase luni), în cadrul Forţei de Asistenţă de Securitate din Afganistan, aflată sub comanda operaţională a NATO, perioadă în care militarii vor ocupa funcţii-cheie în cadrul structurilor administrative şi de comandă ale aeroportului: controlul traficului aerian, conducerea operaţiilor aeriene, asigurarea securităţii zborului, asigurarea suportului logistic şi comunicaţiilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult