Acasa Top SecretArmata România cumpără rachete Patriot

România cumpără rachete Patriot

scris de D.S.S.
27 afisari

În acest an va fi demarată procedura de achiziție a bateriilor de rachete tip Patriot, dar și a sistemelor de rachete HIMARS și a vehiculelor blindate de luptă 8×8, au anunțat, joi, la Galați, în Poligonul Smârdan, Florin Lazăr Vlădică, secretar de stat MApN, și general Nicolae Ciucă, șefului Statului Major General (SMG).

„Sperăm să avem un răspuns cât mai curând, pentru bateriile de rachete Patriot și sistemele HIMARS (…) În curând vom lua o decizie și pentru primele 94 blindate 8×8 în acest an”, a spus Florin Lazăr Vlădică.

De asemenea, potrivit șefului SMG, achiziția sistemului de apărare antiaeriană Patriot continuă programul de îmbunătățire a sistemului de apărare aeriană, început prin achiziția primei escadrile de avioane F 16.

Programele de înzestrare se integrează într-o concepție integrată de dezvoltare a capabilităților armatei române, specific la sistemul Patriot se știe că s-a reușit achiziția primei escadrile de avioane F 16, ca atare nevoia de aranjare pe nivele și integrat a apărării antiaeriene la nivel național impune de la sine demararea unui astfel de program. Sistemul Patriot se încadrează în sistemul integrat multilevel de apărare antiaeriană a spațiului aerian al României. Sunt în analiză toate opțiunile în dezvoltarea programului, important că va fi demarat în acest an”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cei doi oficiali MApN s-au aflat, joi, alături de general John Gronski — locțiitorul comandantului forțelor terestre americane din Europa și Dean Thompson — reprezentant al ambasadei SUA la București — la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan din județul Galați.

Aici s-a desfășurat ceremonia de bun venit pentru primul detașament rotațional de militari americani care fac parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI). Totodată, aici a avut loc un exercițiu tactic cu trageri de luptă cu muniție reală, la care au participat 350 de militari români și americani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult